Unelte si aparate necesare la o ferma

Un om controversat al carui nume nu-l voi da pentru a nu ma asocia cu el spunea ca Romania isi iroseste potentialul cu afaceri mult prea mici, cand noi am putea fi cei mai mari agricultori si fermieri din Europa. Sigur, ar fi nevoie de ceva investitii, de fonduri si subventii pentru agricultori si fermieri, dar si de educatie. Chiar si acuma, cand pe piata exista o gama completa de accesorii pentru fermieri, de exemplu, multi oameni continua sa-si creasca animalele cu uneltele traditionale sau efectiv renunta la animale mergand pe ideea ca orice viitor in acest domeniu in Romania este unul dezastruos.

Ei bine, situatia nu trebuie sa fie asa. Solutia? Educarea micilor intreprinzatori, mai intai, si inlesnirea accesului la tehnologii si unelte moderne. In cazul marilor intreprinzatori in aceste domenii, ei oricum au acces si la informatie si la bugete care sa le permita achizitia de unelte, deci solutia este educarea micilor intreprinzatori.

Stiati, de exemplu, ca pe piata sunt magazine speciale dedicate fermierilor, unele dintre ele prezente chiar si in mediul online, care vand de la articole bovine de toate felurile pana la separatoare pentru smantana si aparate pentru crearea unor garduri electrice? Astfel de magazine ofera o oportunitate unica: fermierii nu mai trebuie sa piarda timp mergand in orase si cautand produsele de care au nevoie, ci pot sa caute direct de acasa, de pe laptop, telefon sau tableta, produse de care cred ca au nevoie si pot compara instant preturile.
mulgatoare vaci E evident ca nu se mai poate pierde timp cu mulsul vacilor, de exemplu, cand exista aparate specializate care fac asta, care nu produc niciun fel de discomfort si care faciliteaza obtinerea laptelui intr-un mediu curat, fara praf. Astfel de aparate necesita o ingrijire minimala, insa pot salva cateva ore pe zi sau chiar cheltuieli cu oamenii care ar fi angajati sa se ocupe de sarcini in genul.

Considerati asta ca pe un mod de eficientizare a activitatilor din ferma sau ca pe un mod de economisire a banilor, asta chiar daca aparate in genul presupun o investitie initiala, dar care se recupereaza rapid si 100% sigur. La fel si cu alte aparate din aceeasi categorie. Ele fac ca acest sector de activitate sa coste mai putin, sa necesite mai putin efort si, foarte important, sa aduca mai multi bani, lucru de care mai toti fermierii au nevoie.

[sursa poza: Articole Bovine – Evolutia Dan]

In fermele din strainatate, astfel de procedee sunt folosite de ani de zile. Nu e de mirare ca au luat-o inaintea agriculturii romane, chiar daca unele dintre ele sunt considerate drept tari mai sarace din punct de vedere al potentialului si al resurselor.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..