Unde este TransRarau?

Dar inainte de toate, ce este TransRarau? Este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania, un drum recent renovat (in 2014) cuprins intre localitatile Pojorata si Chiril, facand astfel legatura intre Valea Bistritei si Valea Moldovei, in judetul Suceava.

Transraraului i se mai spune si “Drumul Comorilor” gratie unei legende locale care spune ca atunci cand s-ar fi refugiat din calea invadatorilor Moldovei, in 1541, domnitorul Petru Rares si-ar fi ascuns o parte dintre comori in acesti munti, ba mai mult, se spune ca, urmariti fiind de invadatori, sotia si fiul domnitorului s-ar fi refugiat intr-o pestera si au inceput sa se roage. Cand invadatorii au patruns in pestera, stanci mari au cazut si i-au zdrobit, iar locul respectiv poata de atunci numele de Pietrele Doamnei.
transrarau
Desi Transraraul e relativ mic in comparatie cu alte sosele, doar 10 kilometri, frumusetea locului trebuie vazuta macar o data in viata, plus ca dintr-o perspectiva economica, uneste localitati, respectiv deschide si accesul turistilor spre aceste localitati.

ATENTIE: va recomand sa nu mergeti sambata sau duminica, pentru ca de regula e plin de turisti, iar din cauza restrictiilor de viteza, de 30 de km/h, pe alocuri, drumul poate fi obositor, mai ales ca sunt putine locuri de parcare iar circulatia este ingreunata de masinile parcate pe carosabil.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2018 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..