Sindromul mortii subite a sugarului

Sindromul mortii subite a sugarului este una dintre cele mai traumatice experiente pentru tinerii parinti, mai ales ca fenomenul nu este catusi de putin asteptat, debuteaza brusc si brutal si poata adesea si numele de “moarte in patut”. Este una dintre cauzele principale pentru decesele din primul an de viata si are ca varf de incidenta perioada de 2-4 luni. Mai grav este ca nici autopsia nu poate stabili cauza exacta a decesului, chiar daca de-a lungul timpului s-a mers pe mai multe ipoteze.S-au descoperit, totusi, cateva aspecte care par a favoriza aparitia mortii subite la sugar. Acestea includ:
a) apartenenta la sexul masculin;
b) apartenenta la rasa afro-americana sau amerindiana;
c) copiii nascuti iarna;
d) copii subponderali la nastere sau cei nascuti prematur;
e) copiii nascuti in familii sarace;
f) copii ai caror parinti sunt fumatori;

De-a lungul timpului, s-au studiat mai multe ipoteze. S-au luat in considerare factorii mentionati mai sus, anumiti factori genetici, pana si pozitia de somn sau chiar si gradul de oxigenare al camerelor si nu s-a ajuns la un consens comun. Totusi, recomandarile oficiale, mai ales la copiii nascuti prematur sau cu probleme congenitale este sa fie supravegheati cat mai mult cu putina, tocmai pentru a putea cere ajutor. De asemenea, mamelor cat si viitoarelor mame, li se recomanda sa renunte la fumat, sa reduca prezenta in locurile in care ar fi fumatoare pasive si altele asemenea.

Daca aveti experienta cu sindromul mortii subite a sugarului, va rugam sa ne relatati in sectiunea de comentarii.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..