Simptomele diabetului zaharat

Stiati ca o multime de oameni habar nu au ca sunt pre-diabetici sau ca au dezvoltat deja diabet zaharat? Acest lucru nu se intampla neaparat din ignoranta, ci pur si simplu pentru ca primele simptome ale diabetului pot fi neobservabile pentru un ochi neantrenat. Tocmai de aceea, astazi va prezentam o serie de simptome ale acestei boli, tocmai pentru a sti la ce sa va asteptati  sau ce sa urmariti:

diabet1) senzatii de foame mult mai dese decat de obicei, corelate si cu o stare de oboseala continua;
2) urinari mult mai frecvente si polidipsie, adica un aport hidric crescut substantial;
3) vedere incetosata;
4) senzatie de gura uscata si mancarimi, asta apropo de articolul precedent, in care va spuneam ca una dintre cauzele stomatitei poate fi diabetul zaharat.

Toate aceste mecanisme sunt usor de explicat. De exemplu, de ce simtiti senzatii de foame si de oboseala ca simptom al acestei boli? Pentru ca sistemul digestiv converteste toti carbohidratii predominant in glucoza, doar ca celulele au nevoie de insulina pentru ca glucoza sa intre in ele. Daca al nostru corp nu secreta insulina suficienta sau celulele rezista la actiunea insulinei, glucoza nu patrunde in celule, ceea ce explica aparitia senzatiei de foame, lipsa energiei, implicit senzatia de oboseala continua.

Apoi urinarile mai frecvente se explica prin faptul ca, in mod normal, rinichii reabsorb glucoza, ori in conditiile in care e in cantitate prea mare, corpul va incerca sa scape de glucoza ramasa stimuland productia a din ce in ce mai multa urina, ori asta implica si nevoia de aport de apa crescut. Asa se explica atat urinarile frecvente, cat si aportul de apa, dar si senzatia de gura uscata.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..