Set de picnic acasa – ce optiuni aveti si la ce sa aveti grija

Ati vazut vreodata cum arata o masa de picnic de lemn care a fost lasata in aer liber cativa ani? Majoritatea sunt murdare, macinate pe interior de cari si de vreme, plus ca arareori mai au un aspect ingrijit. Motivele sunt simple si evidente: praful, precipitatiile, schimbarile de temperatura, zgarieturile din timpul folosirii si asa mai departe; toate duc la deteriorarea aspectului si a structurii meselor si a bancilor de picnic.
Si totusi, exista o solutie pratica, rezistenta, garantata sa reziste. Ce ati zice de de seturi de picnic din beton mozaicat, la fel ca cele din parcuri? Desi mesele si bancile sunt ceva mai greoaie si ocupa mai mult spatiu, ele pot sa reziste zeci de ani, dupa cum se poate vedea prin parcurile de prin orase, plus ca aspectul lor nu se depreciaza in timp cu o minima ingrijire.

masa picnic ciment mozaicat
[sursa foto: Set Picnic – Petrifalean]

Desigur, si cimentul se murdareste, insa nu este atat de vizibil ca in cazul murdariei de pe lemn, plus ca metodele de curatare nu lasa urme. Precipitatiile nu distrug cimentul, cel putin nu pe termen scurt, nici macar ploaia sau gheata nu lasa urme.

Desigur, un astfel de set de picnic nu prea poate fi mutat odata ce a fost montat, cel putin nu cu usurinta, astfel ca eventualele decoratiuni de exterior trebuie gandite dinainte.

Cum se curata un astfel de set de ciment?

Sunt mai multe metode, insa pentru cine are rabdare, o simpla solutie de apa cu detergent lichid va fi de ajuns. Pentru cei care vor sa mentina aspectul de nou, exista si solutia spalaturilor cu apa sub presiune, insa pentru asta ar fi nevoie de un aparat special.

Oricum, alegand un astfel de ansamblu, optati automat pentru eliminarea riscurilor cu scaunele (care se uzeaza, devin casante in urma expunerii la frig etc), plus ca masa, fiind foarte solida, poate fi folosita si pentru alte intrebuintari, nu doar pentru mancare si atat.

In plus, un lucru pe care multa lume nu-l constientizeaza cand vine vorba de mese si scaune din beton mozaicat e faptul ca investitia intr-un astfel de ansamblu e mult mai mica, mai ales pe termen lung. Bancile nu se rup, nu trebuie vopsite, plus ca o banca similara cu cea din poza de mai sus poate gazdui un numar destul de mare de oameni, care in alte conditii, ar avea nevoie fiecare de scaunul propriu, ocupand si mai mult spatiu, dar implicand si cheltuieli mai multe.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..