Reducerea stresului: de ce este necesara?

Stresul este unul dintre principalii factori care determina aparitia unor boli precum hipertensiune, tahicardie si altele asemenea. In plus, prin efectele pe care le are asupra organismului, favorizeaza aparitia problemelor cardiace, renale si a altor afectiuni grave. Ce efecte are stresul asupra organismului uman?

Pai, in primul rand, ati observat cum in timpul perioadelor mai stresante tindeti sa va ingrasati? Acest lucru se explica datorita faptului ca o parte a glandei suprarenale, mai exact partea corticala, produce cortizol, care in speta este un glucocorticoid care ridica glicemia in sange. Chiar daca se spune ca hidrocortizolul face si lipoliza, in realitate se favorizeaza depunerile de grasime.

Apoi, alte efecte ar mai fi:
a) aparitia starilor de anxietate sau chiar de depresie;
b) tulburari de somn si tulburari ale apetitului (oamenii reactioneaza diferit la stres, unii mananca mai mult, altii nu pot manca mai deloc)
c) cresterea tensiunii arteriale. Practic, inima bate mai des, iar asta impinge mai mult sange prin corp, cu mai multa putere. In timp, asta creste riscul de probleme cardiace, precum si de accidente vasculare cerebrale.
d) exista si cresterea sanselor de aparitie a diabetului zaharat. Practic, glucocorticoizii cresc glicemia, dar asta forteaza pancreasul sa produca insulina mai multa, iar asta in timp poate duce la saturarea receptorilor pentru insulina, iar asta sa duca la diabet zaharat.
e) sub stres, sistemul muscular nu se relaxeaza, iar muschii tind sa stea sub tensiune. Asta duce la dureri musculare si la complicatii osteo-tendinoase;
f) asupra aparatului reproducator, stresul are efecte interesante: creste secretia de testosteron, ca parte din reactia de aparare, dar scade libidoul in timp, atat la femei, cat si la barbati. In plus, la femei tinde sa accentueze durerile menstruale si sa deregleze calendarul menstrual si implicit ovulatia.

Tocmai de aceea avem nevoie de reducerea stresului si de suplimente alimentare pentru inlaturarea acestei probleme. De exemplu, cei de la Charmecosmetics.ro au o gama intreaga de suplimente nutritive naturiste, compusa majoritar din ceaiuri si tincturi.

Uitati, de exemplu, ceaiul de lavanda. Despre planta stim ca e folosita indeosebi in industria parfumurilor si a cosmeticelor, insa in realitate are un efect calmant foarte bun.
ceai-lavanda-50g-dacia-plant

[Supliment pentru relaxare si reducerea stresului – Charme Cosmetics]
Sigur, lavanda nu substituie eventuala medicatie antihipertensiva sau medicatia anti-anxietate, insa este un adjuvant excelent in combaterea si reducerea stresului, alaturi de ceaiul de roinita, de melatonina, de ceaiul de tei si alaturi de altele asemenea.

In plus, trebuie sa intelegem ca stresul nu exista cu adevarat, ci este o imaginatie a mintii noastre, care percepe adeseori intr-un mod prea brutal problemele din viata noastra. Toate suplimentele si toate eventualele medicamente sunt luate degeaba daca utilizatorii nu gasesc o cale de a isi elibera mintea. Altfel, efectele stresului nu dispar, ba chiar din contra.

Aceasta problema nu este una invincibila, mai ales ca aveti atatea unelte la indemana. Trebuie doar sa intelegeti sursa ei si sa gasiti metoda prin care sa nu mai fiti vulnerabil in fara ei.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..