RCA Ieftin – ce trebuie sa stiti

Desi vedem reclame cu locuri din care putem cumpara un RCA ieftin, cei care acum si-au luat permisul de conducere sau care acum si-au luat prima masina nu intotdeauna inteleg ce este acest RCA. De fapt, cele trei litere sunt abrevierea expresiei “Raspundere Civila Auto” si este o polita de asigurare fara de care nu se poate circula pe drumurile publice, tocmai pentru ca este menita sa ii protejeze pe pagubitii accidentelor rutiere.

Tocmai  de aceea, in acest articol mi-am propus sa va scriu cateva dintre cele mai importante lucruri de stiut despre aceste polite de asigurare:

1) Chiar daca se spune ca pretul reflecta calitatea, cand vine vorba de polita de raspundere civila auto, lucrurile nu sunt chiar asa: un RCA ieftin aduce toate avantajele pe care le ofera toti asiguratorii (in limitele prevazute de lege), mai ales ca activitatea companiilor de asigurari care ofera aceasta polita este reglementata destul de strict de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) (conform legii 32 din 2000).

2) Polita de asigurare este menita sa despagubeasca soferul implicat in accident din vina unei alte persoane. Ca sa intelegeti, daca eu intru pe interzis si intru in alta masina, eu ii voi da proprietarului/soferului polita mea de asigurare, astfel incat sa isi poata repara masina fara sa plateasca, in timp ce eu imi voi plati reparatiile din propriul buzunar.

3) Daca va riscati sa circulati fara o polita RCA valida, in cazul in care sunteti prinsi de Politia Rutiera, veti fi amendati cu o suma cuprinsa intre 1000 si 2000 de Ron, plus ca vi se va retine atat certificatul de inmatriculare, cat si placutele de inmatriculare pana in momentul in care ati depus dovada platii amenzii, cat si achizitiei a unei polite de raspundere civila obligatorii.

4) Procesul de despagubire nu mai e chiar atat de complicat ca pe vremuri. De exemplu, in conditiile in care nu sunt implicate decat doua masini in accident, nu exista alte pagube materiale, iar soferii sau pasagerii nu au fost vatamati, atunci se poate incheia formularul de constatare amiabila, astfel incat nu mai este nevoie sa fie chemat un agent de Politie care sa constate accidentul. Desigur, soferii au tot dreptul sa cheme Politia in cazul unor accidente in care nu se poate stabili cu exactitate cine a fost vinovat pentru producerea accidentului, doar ca procesul devine un pic mai lung.

Oricum, nu e de glumit si nici nu se merita sa riscati, mai ales ca sunt multi asiguratori care ofera preturi bune si care nu au probleme de predibilitate.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..