Proiecte de case in Cluj

Clujul este, cel putin la momentul actual, zona cu cea mai activa si rapida dezvoltare, mai ales in jurul resedintei de judet, considerata acum a fi echivalentul romanesc al Sillicon Valley. Nu e de mirare, asadar, ca dintre toate regiunile tarii, zona care si-a revenit cel mai rapid din criza financiara din 2008 a foat tot Clujul. Un exemplu graitor in acest sens e faptul ca piata imobiliara a inregistrat pentru scurt timp o scadere, iar aici ne referim doar la preturi (caci cererea a continuat sa fie destul de mare, din pacate insotita de o putere de cumparare mai mica), dupa care preturile la case au inceput sa stagneze, ba chiar sa urce cu 1-5 procente anual.

Cererea pentru locuinte este destul de mare in continuare. Casele de arhitectura din zona sunt bombardate zilnic cu cereri de proiecte de case in Cluj, atat in oras, cat si in imprejurimi, indeosebi in Floresti (cea mai bogata comuna din Romania, cu o populatie in crestere constanta).

De ce se dezvolta Clujul atat de mult?

Ca sa raspund la aceasta intrebare, ar trebui sa ne uitam la contextul economic si social din zona: Clujul e un oras mare, preponderent liberal in gandire, fara caracatite politice prea mari, care sa le puna piedici micilor antreprenori. E, de asemenea, un centru universitar puternic, cu universitati cotate printre cele mai bune 100 din lume, dovada ca vin studenti din peste 85 de tari sa studieze aici. In plus, salariile sunt substantial mai mari, mai ales in industria IT, cu mult peste salariile considerate a fi de top in orasele resedinte de judet din imprejurimi. Chiar daca asta se reflecta si in pretul chiriilor, diferenta la salarii e deseori suficient de mare cat plata chiriei sa nu fie un efort financiar peste posibilitati. Asadar, e de inteles de ce tot mai multi oameni sunt interesati de proiecte de case in Cluj: pe langa faptul ca zona se afla in plina crestere economica, valoarea investitiilor in imobiliare va creste substantial in urmatorii ani.case in cluj

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..