Postul negru – 4 motive pentru care nu merita!

Inca de la inceput, va voi spune ca postul negru este o prostie. Chiar daca are la baza practici religioase, din punct de vedere fiziologic face rau trupului la fel ca orice alta metoda extrema. Daca in eventuala existenta a unei deitati, aceasta sprijinea ideea de post negru, fiziologia umana functiona diferit.Nu vreau sa va plictisesc cu detalii fiziologice si nici cu termeni prea complicati, motiv pentru care am ales sa va arat 5 motive pentru care nu merita:

1) pentru ca stimuleaza indirect acumularea de kilograme in plus. Daca nu mancati nimic toata ziua, in momentul in care va va fi foame, veti manca mai mult. Ca atare, veti avea mai multa glucoza in corp, iar pancreasul va cauta sa secrete insulina pentru a aduce glicemia in parametri normali. Asta nu ar fi o problema daca rezervele de glicogen din ficat si din muschi nu s-ar satura rapid, iar singura cale de a cobori si mai mult glicemia ar fi cea sub forma de grasime;

2) pentru ca este un stres foarte mare asupra organismului, un stres total nefondat. In afara de motive religioase, care nu sunt nicidecum incurajate de putinii oameni de bine din interiorul Bisericii, ce alt motiv ar avea cineva sa tina voit post negru? Lipsa hranei stimuleaza reactii metabolice de catabolism, ceea ce inseamna efectiv auto-distrugerea corpului pentru a face rost de energie pentru a sustine sistemele vitale. Din pacate, nu grasimea este cea catabolizata prima, ci masa musculara, asta dupa ce rezervele de glicogen s-au golit.

3) pentru ca deregleaza metabolismul si, de fapt, nu il accelereaza. Corpul uman, neavand resurselede care are nevoie, va cauta sa foloseasca resursele existente pentru sistemele vitale si va scadea rata metabolismului bazal, astfel ca atunci cand se va reveni la alimentatie normala, majoritatea persoanelor se vor ingrasa, exceptie facand cei cu tip somatic ectomorf.

4) pentru ca este o practica arhaica, initiata de Biserica Evului Mediu, tocmai pentru a nu da de mancare persoanelor sarace. Conform ideologiei crestine, conform ideii de tata iubitor, niciunul dintre copii nu trebuie sa rabde foamea.

Singurele dati in care se recomanda “postul negru” ar fi zilele de dinaintea unor explorari functionale ale colonului sau ale stomacului. Altfel, nu se justifica din niciun punct de vedere, nici macar din punct de vedere religios.

plate

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..