Optimizare SEO in 2015 – ce mai merge si ce nu mai merge

Cand am pornit acest blog, am pornit pe ideea ca voi crea continut util pentru lume interesata de hairstyling, cosmetice, diete si sanatate, urmand ca ulterior sa imi promovez articolele si site-ul cu ajutorul unor tehnici de optimizare SEO, adica pentru motoarele de cautare.

Problema e ca prea putine dintre tehnicile vechi de optimizare mai functioneaza, iar cele care mai aduc rezultate usoare sunt cele care atrag penalizari din partea Google la fiecare update de algoritm mai serios. Merita riscul? Poate daca nu mi-ar fi pasat de blog, daca l-as fi folosit doar pentru a face experimente, atunci da; insa in conditiile in care mi-am propus ca acest blog sa se transforme treptat intr-o sursa de incredere de informatii, nu-mi pot permite sa risc sa ca munca mea sa ajunga in ultimele pagini ale motoarelor de cautare.
seo 2015
Deci… ce ar fi de facut in conditiile in care nu ne mai putem baza pe directoare web, directoare de articole, comentarii pe forumuri sau pe bloguri? In primul rand, probabil ca cel mai bine e sa vedem ce parere au experti din aria SEO despre ce mai merge si ce nu mai merge, dar si sa aflam ce unelte se folosesc in procesul de optimizare. Multe dintre unelte sunt gratuite, insa ca in orice domeniu, uneltele mai pretentioase sunt cu plata. Tocmai de aceeea, daca luati in considerare sa incepeti un proces de optimizare pentru motoarele de cautare pentru afacerea voastra, probabil ca cea mai buna alegere este sa apelati la serviciile unei companii cu reputatie in domeniu. Companiile au adesea acces la tool-uri scumpe, la care freelancer-ii nu au acces de cele mai multe ori.

De asemenea, as investi mult in continut de calitate. A apus epoca in care conta ca puneam cateva <h>-uri pe pagina, la fel, epoca in care articolele de 6-7 lei cumparate  de pe forumuri chiar ajungeau in primele pagini.

Nu in ultimul rand, poate nu ar fi rau sa ne alocam ceva timp sa vedem ce spun cei care fac optimizare pentru motoarele de cautare pentru companiile mari sau, in general, numele mari din industria SEO. Bineinteles, nu toti expertii va vor spune din secretele lor, insa daca luati din mai multe parti si puneti cap la cap unele date, e imposibil sa nu deduceti si singuri codurile de bune practici actuale.

PS: era sa uit de constanta. Cu cat scrieti mai des pe bloguri, de exemplu, cu atat mai bine. “Content is King”, parca asa zice Google, nu?

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..