Obiective turistice in Viena – ce am vazut

Marturisesc ca m-am intors din Austria de frumusetea locurilor, dar mai Ales de Viena, pe care am avut prilejul sa o iau la pas gratie vacantei de cateva zile la care tot speram de ceva vreme incoace. Mai fusesem o data, dar nu apucasem sa stau decat cateva ore, timp in care doar m-am plimbat prin gradinile palatului Schonbrunn. Cand am vazut ca am suficienti bani in cont gratie faptului ca vreo cateva cheltuieli anticipate nu mai trebuit efectuate, primul lucru pe care mi l-am dorit a fost sa plec cateva zile in vacanta. Da, a fost un an greu, astel ca aceste cateva zile de respiro au picat ca o manusa pentru psihicul meu.

Singurul lucru de care m-am temut a fost faptul ca ma aflam deja in perioada estivala, ori asta insemna ca aveam sa platesc preturi mai mari (cu toate ca aveam sa aflu ca nu era chiar asa), pe fondul cererii. M-am hotarat intr-un final spre Austria si mai mult spre Viena si, nefiind multumit de ce gasisem asa individual, am luat ofertele mai multor agentii de turism. Intr-un final, mi-am luat cazare in viena de la Colibri, la hotel Marc Aurel, un hotel de 3 stele situat intr-o zona apropiata cam de tot ce imi doream, care in ciuda preturilor

Mai ramanea sa rezolv problema transportului si sa fac bagajele. Ma rog, detaliile astea nu sunt importante. Ce e mai important e ca am ajuns in Viena si ca m-am pus pe vizitat, un oras caruia pozele nu neaparat ca ii fac o nedreptate, dar care luat la pas, e cu siguranta in top 3 cele mai frumoase locuri din Europa.

Ce am vizitat in Viena

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa merg la Gradina Zoologica, lucru de care am fost sfatuit sa merg neaparat chiar de reprezentantul de vanzari de la Colibri, dar cat mai de dimineata si sa-mi las spre seara hoinaritul pe strazile centrului. Daca nu stiati, grădina zoologică Schönbrunn e cea mai veche din lume, fiind deschisa in 1752. In ultimii ani a primit de 4 ori titlul de cea mai buna gradina zoologica din lume, pe buna dreptate, de altfel, ca puteti vedea de la girafe la ursi polari si mai toate tipurile de animale si pasari la care va puteti gandi.
gradina zoologica viena
A urmat apoi, in mod evident, palatul Schonbrunn. Ei bine, Palatul Schonbrunn are o istorie zbuciumata. Dupa ce fosta constructie a fost distrusa in anul 1683 de catre otomani, imparatul de atunci, Leopold, cel care se considera un fel de rege al Europei, a ordonat construirea unui palat care sa rivalizeze cu palatul Versailles. Ce multa lume nu stie e faptul ca in gradina zoologica omonima a fost construita din ordinul direct (semnat in interiorul palatului) al lui Francisc I Stefan, nimeni altul decat sotul imparatesei Maria Tereza, in 1752. Pe drept vorbim de aceasta gradina zoologica ca fiind cea mai veche din lume. Cat despre palat, trebuie sa mergeti sa-l vedeti. E maiestuos, elegant, impunator si fiind o destinatie facila, e si pacat sa nu ajungeti. Nu pe degeaba e inclus in patrimoniul UNESCO si nu pe degeaba e vizitat de peste 3 milioane de turisti anual.
palatul schonbrun
Acum, fiind un oras al culturii, puteti alegeti sa va axati pe acest domeniu si sa luati pe rand Filarmonica din Viena, Opera de Stat, sa mergeti la un concert in Musikverein, despre care oamenii spun ca ar fi mai frumos decat la Opera, la fel si in Volksoper. Nefiind un foarte mare fan al operei, m-am indreptat mai mult spre cladirile istorice ale vienei, am mers in restaurantele lor (atentie! nu mergeti in cele pentru turisti, caci toate produsele sunt la supra pret) si am mancat cot la cot cu localnicii si cu alti turisti.

Aveti atat de multe de vazut, de la Palatele Schonbrunn, Belvedere la catedrala Sfantului Stefan, la biserica Sfantului Petru si chiar si la Rathaus, primaria emblematica a orasului. Nu sunt o persoana foarte religioasa, insa arhitectura corelata cu vechimea acestor cladiri este de-a dreptul impresionant, motiv pentru care va recomand calduros sa va rezervati vreo cateva zile pentru Viena.

PS: daca aveti nevoie de ajutor cu alegerea hotelului, gasirea perioadei potrivite si alte facilitati asemanatoare, puteti sa apelati cu incredere la Colibri Tour. Ii gasiti in Alba Iulia sau la reprezentantele din Sebes sau Blaj, precum si la numerele de telefon 0258811244/0358401411 sau la adresa de mail office@colibritour.ro

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2018 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..