Mesaje de Sfantul Nicolae 2014

In fiecare an, pe data de 6 decembrie 2014, crestin ortodocsii din toata lumea serbeaza ziua sfantului Nicolae. Desi prea putini stiu cine a fost acest personaj si ce rol a jucat in istorie, mai toata lumea cunoaste obiceiul de a primi cadouri. Practic, in noaptea de 5-6 decembrie, traditia spune ca Mos Nicolae ii viziteaza pe cei mici si, in functie de comportamentul lor din anul ce s-a scurs de la ultima vizita, le lasa un cadou daca au fost cuminti, respectiv o nuielusa daca au fost obraznici.Oricum, ideea acestui articol e alta. In 2011 existau peste 811000 de persoane cu numele de Nicu (fie in versiune masculina, fie in derivate feminine gen Niculina, Nina, Nicoleta, Nica, Nana etc); cu alte cuvinte, peste doar cateva zile, aproximativ 4% din populatia Romaniei isi va serba ziua onomastica.

Drept urmare, daca aveti de gand sa trimiteti mesaje de Mos Nicolae (2014), fie pentru ziua onomastica, fie pur si simplu pentru a amuza prietenii, va puteti inspira din lista de mai jos:
1. Mos Nicolae sa-ti aduca liniste si pace, poate si un cadou daca ai fost cuminte anul acesta!
2. La multi ani, mosule batran, imi ramai un prieten bun! Sa ai in camara bucate si in viata sanatate!
3. Nicule, bunicule, sa-mi traiesti o mie de ani, si la anul la multi ani!
4. Daca anul trecut mos Nicolae ti-a adus o nuielusa (sau o bota, dupa cum obisnuiesc sa zica prietenii din Ardeal), sper ca anul acesta sa-ti aduca si un cadou, dar si sanatate si liniste-n casa, intelpciune si pace in familie!
5. Sfantul Nicolae sa-ti indrume pasii si sa-ti aduca-n casa aur si sanatate, ca-i mai buna decat toate.Nu stiu in ce masura stiti asta, insa Sfantul Nicolae a fost un episcop bogat dintr-o localitate din actuala Turcie. Legenda cadourilor porneste de la o serie de fapte caritabile a acestuia, care ar fi dat aur pentru ca fiicele unui nobil sarac sa se poata marita. Desi noi obisnuim sa ne lustrui ghetutele, legenda spune ca aurul dat de Nicolae de la Mira ar fi fost pus fie in fata usii, fie intr-o soseta lasata la uscat in gaura de la horn. Stiu, contravine un pic obiceiului cu care am fost crescuti, dar cred ca a fost folosit de parintii nostri mai degraba pentru a ne convinge sa ne curatam singuri ghetutele si cizmulitele.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..