Locuri de munca in Marea Britanie dupa Brexit

Dupa cum probabil stiti deja, in iunie 2016, 52% dintre britanici au votat ca Marea Britanie sa iasa din Uniunea Europeana, lucru care a adus la acea vreme scaderi drastice pe burse, conflicte stradale si asa mai departe. Totusi, dupa ce s-au calmat apele, dupa ce toti liderii Uniunii Europene s-au aratat impotriva unui astfel de dezechilibru, mai ales pe fondul situatiei economiei mondiale, sansele ca Marea Britanie sa iasa cu adevarat din Uniunea Europeana sunt din ce in ce mai reduse.

Astfel, pentru cei care vor locuri de munca Marea Britanie, nu cred ca mai exista motive de ingrijorare, lucru tocmai confirmat de proprietarii apartamentului in care stau, care muncesc de ani de zile in Londra si care nu isi fac griji cu privire la viitor. Mai mult, chiar si in conditiile unor schimbari legislative, cei care pleaca organizat si legal (prin intermediul Brit Ro Consultancy, au parte de toate informatiile necesare si sunt indreptati exact catre ce documente trebuie sa obtina.
Adevarul e ca in Marea Britanie vor fi mereu locuri de munca pentru imigranti, indiferent de ce vor zice nationalistii, tocmai pentru ca cei care vin in Marea Britanie pentru un trai mai bun sunt motivati sa munceasca si au o etica a muncii deseori superioara decat a localnicilor. Intotdeauna va fi nevoie de soferi de TIR, medici, fie ei veterinari, stomatologi sau specializati in medicina generala, asistente NHS, persoane care sa ingrijeasca batrani si asa mai departe.
stomatolog

[sursa foto: locuri de munca Marea Britanie]

Ganditi-va, de exemplu, un medic specialist castiga aici in jur la 2000-2500 de lei, daca e in primii ani de munca, pe cand in Marea Britanie salariile ajung si la 9000 de lire sterline pentru unele specialitati, conditiile de lucru sunt indiscutabil mai mari, iar sistemul e conceput de asa natura incat medicii sa nu astepte plicul cu bani sau alte minunatii in genul. La fel am putea spune si despre asistentele medicale, soferii de TIR, de taxiuri si alte job-uri care fie necesita, fie nu necesita studii superioare. Pur si simplu, Regatul e un loc cu un nivel de trai mai ridicat, cu preturi aproximativ asemanatoare cu cele de aici pe alocuri (cel putin la mancare), dar in care nivelul salariilor e semnificativ mai mare.

Apoi, daca va uitati pe cateva forumuri de antreprenori britanici veti vedea in numeroase randuri ca acestia ofera job-uri pe care nimeni dintre localnici nu le doreste, multi dintre ei fiind mai degraba multumiti cu ajutorul social. Paradoxal, contrar propagandei nationaliste, acestia nu sunt majoritar emigranti, pur si simplu pentru ca cei mai multi emigranti merg in UK pentru un trai mai bun; iar daca tot pleaca departe de familie, multi dau tot ce pot pentru a isi asigura viitorul.

Intelegeti acum de ce va fi nevoie intotdeauna de forta de munca, atat necalificata, cat si calificata, in Marea Britanie? Chiar si in conditiile in care UK se confrunta acum cu cel mai mic somaj din istoria recenta, agentiile de recrutare au agenda plina cu locuri de munca.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..