Inregistrare domenii: cum inregistram un domeniu bun?

Intr-o era in care Google nu mai e atat de usor de influentat, in care algoritmii utilizati de motoarele de cautare tind sa penalizeze orice urma de tentativa de influentare a pozitiilor organice, inceperea unui nou proiect online presupune anumite masuri de precautie.

Pur si simplu au apus vremurile in care prezenta in numele domeniului a keyword-ului urmarit asigura si succesul proiectului, ba mai mult, o astfel de practica poate fi daunatoare in zilele acestea. Tocmai de aceea, atunci cand vine vorba de inregistrare domenii, trebuie tinut cont de cateva reguli si recomandari:

1) daca vreti un proiect in limba romana, atunci un domeniu cu extensia .ro e ceea ce aveti nevoie (atat eu, cat si clientii mei, colaboram bine cu cei de la mxhost.ro). Sigur, si celelalte extensii ar merge, insa trebuie tinut cont de faptul ca internautii romani tind sa adauge extensia .ro la sfarsitul adresei pe care o testeaza.

2) E de preferat un nume scurt, in jurul caruia sa se poata construi un brand, in detrimentul unui domeniu precum inregistrare-firma-pfa-srl-ieftina-bucuresti.ro. Unu la mana pentru ca Google nu mai tolereaza asa ceva si doi la mana pentru ca niciun utilizator nu va tine minte adresa.

3) Desi sunt multi care recomanda achizitia unui domeniu.ro pe viata, eu sunt de parere ca e o practica destul de gresita, pur si simplu pentru ca orice domeniu e susceptibil la o penalizare. Asta inseamna ca daca proiectul de care va veti ocupa este penalizat ca urmare a actiunii de optimizare pentru motoarele de cautare, puteti sa o luati de la 0 fara sa fi dat prea multi bani degeaba. Desigur, nu toata lumea va fi de acord cu mine, insa eu sunt de parere ca taxa anuala e o alegere mai buna.

4) Nu in ultimul rand, orice domeniu web trebuie tratat ca pe o investitie, indiferent ca investiti timp, bani sau ambele. Daca inregistrati un domeniu, atunci alegerea lui nu trebuie facuta in graba, tocmai pentru a putea studia un pic numele. Cateodata, acelasi domeniu a mai fost folosit, unele mai au deja link-uri orientate spre ele, ceea ce e posibil sa va ajute sau sa va dea de furca in viitor, mai ales daca sunteti un webmaster aflat la inceput de drum.

Totusi, marele avantaj e ca cele mai multe domenii, fie ele cu extensiile clasice sau cu extensia .ro sunt ieftine, astfel ca daca vreti sa construiti o retea sau un business online, puteti testa diferite strategii de dezvoltare pe mai multe domenii simultan fara sa fiti nevoiti sa investiti prea mult.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..