In ce saloane lucram la inceput?

Dupa ce am terminat cursurile Academiei Wella din Cluj si dupa ce am lucrat o vreme alaturi de ei, mi-am dat seama ca nu voi putea progresa prea mult din postura de invatacel, astfel ca m-am orientat catre un salon aflat la inceput, care inca isi forma clientela. De ce? Pentru ca doar asa puteam face munca de la 0, fara siguranta ca cineva mi-ar fi corectat greselile, cu alte cuvinte, doar asa puteam capata siguranta in mana si experient.

Pentru cei aflati la inceput sau pentru cei care vor sa investeasca intr-un salon, aceasta este probabil cea mai buna masura pe care o pot lua, in ideea in care clientii acaparati inca de la inceput tind sa ramana fideli, pe cand cei deja fideli unui salon, cu greu pot fi convinsi sa vina sa incerce serviciile unui stilist nou sau ale unei cosmeticiane noi.

Pentru cei care vor sa-si deschisa propriul salon, fie pentru a pune in practica ce au invatat, fie pentru a il da ulterior in chirie, e mai bine ca ei sa vina cu propriul set de aparatura, de ustensile si de produse cosmetice -de exemplu, cele de la Cosmedico http://www.dotari-saloane.biz/subiecte/produse-cos-medico/produse-cos-medico-polonia-118.html) sunat la mare cautare acum.

Un alt sfat pe care il pot da e referitor la personal si la dotari. Chiar daca asta presupune deseori o investitie initiala mai substantiala, e mult mai usor pentru un salon sa atraga clienti daca are in cadrul salonului cel putin un aparat care nu se afla in dotarile saloanelor concurente.
small_surgen-pollogen-dotari-saloane
Oferind alte servicii, nu neaparat la un pret mai bun, dar venind pe piata cu o tehnologie noua sau cu aparatura mai eficienta, clientela salonului poate fi marita mai usor, pe ideea ca mai multa lume ar fi dornica sa incerce tehnici si produse mai eficiente, mai ales din randurile celor cu piele problematica, de exemplu.

Nu in ultimul rand, pentru ca afacerea sa fie completa, in salon nu ar trebui oferite numai servicii cosmetice, ci si produse de hairstyling. De ce? Pentru ca e mult mai usor de creat pachete de servicii, plus ca sunt sanse mari ca cei care vin intr-un salon de infrumusetare sa nu aiba nevoie doar de servicii cosmetice, ci si de un tuns, un aranjat sau de o schimbare de look.

Tocmai de aceea, daca vorbim despre un plan de dotari saloane, investitia initiala trebuie sa cuprinda si produse si aparatura cosmetica, dar si ucenici, foarfeci, perii multiple, scafe etc.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..