Imprumuturi pana la salariu – bune sau rele?

Sustin cu tarie introducerea unor ore de educatie financiara in programa scolara. In SUA nu exista pensii pentru batrani, ci doar ajutoare sociale, astfel ca cei care vor sa-si asigure batranetea trebuie sa economiseasca din timp. Sigur, exista fonduri private de pensie, foarte sigure ca si investitie, dar despre asta vorbim intr-un alt articol.

Astazi vorbim despre mult-discutatele imprumuturi pana la salariu. Ce multa lume nu intelege e faptul ca bancile si institutiile nebancare care acorda imprumuturi nu sunt zane bune. Ele sunt companii care se asteapta sa obtina un profit de pe urma imprumutului acordat, care isi asuma un risc acordand bani.

Daca o sa dati o cautare pe Google dupa “payday loans”, veti vedea o gramada de pareri negative, dar toate, absolut toate au la baza faptul ca acest tip de imprumut este sau a fost folosit gresit. Exista stereotipul acela care spune ca doar oamenii cu grave probleme financiare apeleaza la astfel de credite pentru a-si plati facturile, adancindu-se si mai mult in datorii, dar acest lucru e fundamental gresit.

De ce? Pentru ca dupa statistici, nu acestia sunt clientii majoritari ai acestor tip de imprumuturi. Cei mai multi oameni au o situatie financiara buna, deseori cu economii, dar pur si simplu s-au trezit cu o cheltuiala neasteptata (un accident, o boala sau chiar decesul unei persoane apropiate). In alte cazuri, oamenii si-au platit deja facturile si datoriile dar au ocazia sa cumpere un lucru de care au nevoie la un discount mai mare decat valoarea dobandei sau poate pur si simplu apare o oportunitate care nu trebuie ratata. In astfel de cazuri, un imprumut pana la salariu e mana cereasca, pur si simplu pentru ca, in conditiile in care e rambursat la timp (si oamenii sunt siguri ca pot rambursa), e o situatie de win-win pentru ambele parti. In plus, acest tip de credit e acordat de o institutie nebancara,

Sigur, sunt si oameni care nu-si pot pot permite un astfel de credit si care apeleaza la el numai pentru a-si alina temporar problemele, iar acestea de cele mai multe ori nu-si pot plati la timp creditul si trebuie sa plateasca penalizari. Din pacate, acest lucru se intampla deseori pe fondul inconstientei financiare, motiv pentru care ma intorc la prima fraza din acest articol. Educatia financiara e necesara la nivel national, mai ales ca pe langa imprumuturi, exista si o multime de instrumente de economisire, iar cei mai multi oameni habar nu au de ele, ca sa nu mai zic ca tind sa creada in tot ce li se serveste gata mestecat. Da, bancile si institutiile de creditare ofera servicii bune, dar ele trebuie respectate si asa totul va fi bine, fara stres inutil in viata.
imprumuturi rapide

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..