Hanul Dacilor din Cluj – pareri


M-au purtat pasii zilele acestea si pe la Hanul Dacilor. Am ajuns intr-o zi de miercuri cam pe la ora pranzului sau poate putin peste si am intrat intr-un local despre care auzisem numai lucruri bune. Nu o sa fiu foarte plastica in exprimare, caci cu siguranta daca ati ajuns aici, ati intrat sa cititi pareri despre acest restaurant si nicidecum epitete si metafore.

Mai intai, pentru curiosi, restaurantul il gasiti pe Str. BrĂ¢ncusi Constantin, 86A, in Cluj-Napoca.

Asadar, odata ajunsi, am fost indrumati de un ospatar la etaj, caci doar acolo se putea fuma (desi la etaj nu exista televizoare si tare as fi vrut sa vad macar o parte din meciul Simonei Halep). Urcand la etaj, am dat de domnii acestia:
poze hanul dacilor
La etaj sunt mai multe mese de lemn, iar intregul restaurant e decorat cu elemente taranesti. De la borcane de muraturi la palarii de paie si pana la linguri imense de lemn. Ospatarii sunt imbracati intr-o uniforma ce se vrea a fi un strai popular si vin rapid la mese.
hanul dacilor 2

hanul dacilor 3

hanul dacilor 4


Nu sunt neaparat o mare fana al muzicii populare, insa piesele care rulau nu erau extrem de deranjante, ba unele dintre ele erau chiar placute.

Sa vorbim despre mancare acum.
Personal, am comandat “Meniul Zilei”, care consta din ciorba de burta si ficatei cu varza. Puteam sa aleg si supa de pui si fasole cu ciolan, insa am mers pe prima varianta. Ei, aici apare problema: portiile din “Meniul Zilei” sunt mici, spre deosebire de cele din meniul clasic.

Prietenul meu, in schimb, si-a comandat o “Tigaia Dacului” (vedeti mai jos), care la 21 de lei, a fost in cantitate mai mult decat ok. Servirea a fost interesanta, de asemenea. Meniul e destul de cuprinzator, iar oferta e destul de larga, astfel ca e cam imposibil sa nu gasiti vreun preparat traditional
hanul dacilor cluj
Am mai comandat apoi o portie de papanasi. Am cerut cu dulceata de afine, ni s-a adus cu dulceata de visine. N-am zis nimic, caci greseli apar peste tot. O portie contine 2 papanasi imensi si costa, din cate imi aduc aminte, 15 lei.
papanasi hanul dacilor cluj

Per ansamblu, impresiile sunt pozitive. Ar mai fi un lucru care pe mine, personal, m-a deranjat, anume ca se tot plimbau cateva muste prin restaurant, dar in rest, una peste alta, a fost ok.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..