Haine de toamna: ce haine alegem pentru a scapa de raceli?


Desi inca nu am trecut oficial la sezonul de toamna, temperaturile de afara indica clar ca sezonul rece a venit mai repede decat trebuia sa vina, fara sa avem cum protesta. Probabil ca, din experienta anilor trecuti, stiti deja cat de periculoase sunt schimbarile acestea de temperatura, mai ales in condiitiile in care diminetile si serile sunt foarte racoroase, iar dupa amiezile sunt relativ calduroase.

Cum ne protejam de raceli si ce haine alegem? Raspunsul meu o sa fie un pic evaziv, insa depinde mult de tipul de corp si de activitate. Persoanele minione ar trebui sa-si scoata din dulapuri seturile de haine cu serii mici, adaptate pentru corpul lor, cu mentiunea ca se recomanda evitarea hainelor extrem de stranse pe corp, cel putin la persoanele active. De ce? Din motive de vreme si sanatate: obiectele de imbracaminte mulate faciliteaza transpiratia, ori transpiratia in conditi de frig duce la viroze si la probleme de sanatate. Cu siguranta nu sunt de dorit astfel de probleme, nici macar din dorinta de a scapa cateva zile de la serviciu.

Un alt aspect care trebuie urmarit e cel al incaltamintei. Circula o vorba din batrani in care se zice ca toate racelile incep de la picioare. Nu e neaparat adevarat, insa corpul trebuie protejat cat mai mult cu putinta impotriva umezelii. In acest sens, se recomanda trecerea la botine, eventual cu talpa mai groasa, la espadrile sau, de ce nu, chiar la incaltaminte sport pentru persoanele active. Pe piata au inceput sa apara solutii care impermeabilizeaza  tesaturile si materialele, produse care va pot fi de un folos real, in sensul ca pot fi un aliat de nadejde in lupta pentru evitarea racelilor.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..