Exista omenie si in curierat…

Intr-unul dintre seminariile de imbunatatire personala la care am participat de-a lungul timpului, unul dintr speakeri vorbea intr-un discurs despre situatia economiei despre semnele pe care le poti vedea de unul singur pentru a avea o idee despre cum merge economia: cu cat numarul de TIR-uri care transporta marfuri dintr-un loc in altul este mai mare, cu atat mai bine merge economia. Sigur, asta e un semn grosier, insa arata o realitate mai masurabila, spre deosebire de alti indici ce pot fi manevrati contabiliceste.

In plus, probabil ati auzit si de faptul ca din ce in ce mai multi curieri (dintre cei cu traditie) intarzie cu livrarea coletelor in Romania, semn nu neaparat al unui management defectuos, ci mai degraba al unui volum foarte mare de comenzi pentru astfel de servicii. Totusi, e de mentionat ca intarzierile acestea repetate nu sunt vazute cu ochi buni de catre clienti (implicit de catre subsemnatul), motiv pentru care multi fie selecteaza optiunea sa le fie livrate produsele prin alt curier (altul decat cei traditionali), fie sa se prezinte personal in puncte de pick-up, varianta nu tocmai convenabila.

Si aici urmeaza sa va spun despre ce-am patit recent: am comandat un laptop pentru tatal meu. Nu dau nume, nu are importanta nici marca. Cert e ca atunci cand faceam comanda mi s-a aratat ca laptop-ul respectiv poate fi livrat in satul in care sta tatal meu doar dupa 8 zile, ori asta e absurd deja, fie si in perioada de concedii sau dupa Black Friday. Astfel, am preferat sa platesc laptop-ul si sa-l iau cu livrare a doua zi, direct in showroom. Naivul de mine chiar a crezut ca laptop-ul va fi livrat a doua zi, irosindu-mi astfel o zi de concediu, dar asta e alta poveste. Mi-am dat seama, totusi, ca nu puteam sa trimit mai departe laptop-ul cu una dintre firmele acestea clasice, pur si simplu pentru ca sunt prea aglomerati si deja trecusera vreo 3 zile; auzisem de la un prieten (jurist, care are o firma de consultanta juridica) ca lucreaza bine cu ceva firma de curierat si asa am ajuns sa aflu despre cei de la Xcurier, mai micuti, dar care se dezvolta bine.
xcurier
Marturisesc ca am avut emotii la livrare, nu din cauza coletului destul de fragil, ci din cauza ca taica-meu (si asa ciufut de fel) face de 3 ori pe saptamana dializa si nu e mereu acasa, lucru pe care l-am mentionat curierului. Mi s-a promis ca transmite aceasta informatie mai departe si asta a fost. Buuun…. a doua zi ma suna taica-meu de pe patul de dializa ca l-a sunat curierul si ca daca termina repede dializa, il asteapta afara, el terminandu-si de altel numarul de colete de livrat pentru zona respectiva. Sincer, nu am mai auzit de asa ceva, mai ales ca majoritatea celor care lucreaza in acest domeniu nu au rabdare. Cu alte cuvinte, se poate sa existe servicii de curierat profesionale in Romania, care sa lucreze cu OAMENI, nu cu masinarii insufletite de livrat colete, ori in conditiile oferite de competitorii directi, aparitia unor astfel de servicii este salutara.

Am promis ca scriu macar atat despre ei, mai ales ca pe langa curierat, am vazut ca ofera si ofera si transport de plicuri, precum si un sistem prin care o comanda preluata azi va fi livrata a doua zi pana in ora 11 (disponibila doar in anumite locatii momentan). Ii gasiti in Bucuresti sau in Cluj-Napoca la unul dintre numerele de telefon 0786-860066 sau 0786-860068 sau la adresa de mail office@xcurier.ro.

Revenind la ce ziceam mai sus, e de apreciat ca sunt oameni dispusi sa intre intr-un sector riscant pentru a rezolva o parte dintre problemele cauzate de alti competitori care fie nu pot, fie nu-si mai dau interesul sa ofere servicii de calitate. Si da, lucrul cu oamenii e riscant, nu doar pentru ca, la randu-le, adesea nu mai au rabdare si tind sa fie nemultumiti mult prea repede, dar si intregul sector e riscant, pe fondul competitiei acerbe din acest domeniu de activitate. Cu toate acestea, iata ca se poate face si treaba la standarde ridicate.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2018 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..