Dieta pentru abdomen


Mult prea multa lume cauta “o dieta pentru abdomen”, asta in conditiile in care nu exista asa ceva pentru simplul fapt ca grasimea nu poate fi inlaturata numai de pe o anumita parte a corpului. Fenomenul numit spot reduction functioneaza dar numai intr-o foarte mica masura, pentru care efortul depus chiar nu merita.

Daca intr-adevar vreti sa slabiti, aveti nevoie de un pic de vointa, de o dieta hipocalorica, precum si de antrenamente aerobice (pe care fie le puteti executa acasa sau la sala).

De ce nu se poate pierde grasimea doar dintr-o singura parte a corpului? Pentru ca legile slabirii nu functioneaza asa. Multi oameni tind sa antreneze abdomenul facand zeci si sute de flexii abdominale pe zi crezand ca astfel vor avea o zona mediana definita si bine conturata. Muschii abdominali cresc in grosime ca urmare a antrenamentului, creand iluzia de definire. In realitate insa, grasimea nu dispare numai din acea zona, ci de pe absolut tot corpul.

Ziceam la inceput ca fenomenul spot reduction nu merita. De ce? Pentru ca energia folosita pentru a pierde tesutul adipos doar de pe o anumita grupa musculara poate fi folosita pentru a reduce grasimea de pe tot corpul, lucru care oricum e mai eficient si mai de ajutor.

Cum trebuie sa arate dieta pentru un abdomen bine conturat?

In primul rand, ea trebuie sa fie hipocalorica (adica numarul caloriilor ingerate sa fie mai mic decat necesarul zilnic) si trebuie sa aiba cel putin 40-50% proteine cu profil de aminoacizi cat mai complet. De asemenea, pe cat posibil, legumele crude – bogate in fibre – ar trebui sa fie cat mai prezente in dieta, precum si grasimile sanatoase, dar numai in limita a 5-10% din totalul caloric zilnic.
abdomen

Ce aveti voie sa mancati?

Ce aveti voie sa mancati intr-o dieta hipocalorica? In functie de sursele de nutrienti, alimentele recomandate sunt:

  • proteine: carne de vaca, de pui, de curcan si de peste, branza de vaca, lactate degresate. In extremis, va puteti orienta si spre soia, insa doar in cazul in care nu aveti alte surse proteice la indemana;
  • carbohidrati: sunt interzise zaharurile de orice fel, precum si produsele de patiserie si painea. Puteti sa va orientati spre paste, cartofi si orez, cu accent pe ultimele 2. Legumele sunt o sursa de carbohidrati, dar mai ales de fibre. Puteti consuma salate (mai ales salata verde, caci are calorii negative). Atentie, chiar daca cartofii si orezul sunt permise, proportiile nutrientilor trebuie pastrate, astfel ca nu trebuie consumate in exces;
  • grasimi: ulei de masline, nuci, seminte crude, alune etc;

Pentru ca abdomenul sa fie vizibil, nu e de ajuns ca stratul de grasime sa fie cat mai mic. Totodata, trebuie ca muschiul sa fie cat mai dezvoltat, ori asta nu se poate realiza prin efectuarea a sute de exercitii pentru abdomen zilnice. Aveti nevoie de un antrenament de scurta durata si foarte intens, astfel incat muschii sa fie socati de fiecare data. Puteti sa incepeti cu acest program, de exemplu. E scurt, extrem de intens dar si foarte eficient!

Imi dai un share, te rog?

Related Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..