Despre Sebes: obiective turistice si imprejurimi + bonus: un loc misto de cazare in Sebes

Ce au in comun Lucian Blaga, Radu Stanca si Franz Binder, celebrul explorator sas? Toti s-au nascut sau au avut de-a face cu Sebesul, un oras prin care am trecut de atatea ori pana cand, recent, am fost nevoita sa raman peste noapte acolo. Orasul, desi e mic si nici nu cred ca are 30,000 de locuitori, e curat, linistit, cu oameni cu voce blanda si ochi asemenea, dar care in ciuda dimensiunilor reduse, are o istorie destul de lunga.

Una dintre caracteristicel oraselor mici care dateaza inca din perioada medievala e faptul ca majoritatea si-au pastrat o buna parte din aerul acela vechi, iar Sebesul nu face exceptie.

Acum, inainte de toate, va ziceam in titlu despre un loc misto de cazare in Sebes. Initial, cand am aflat ca trebuie sa raman in Sebes, am crezut ca o sa ajung sa stau in cine stie ce pensiune obosita, insa am aflat de la fosti tovarasi de drum ca cica la Hotel Turn ar fi un loc tare misto. No bun, mi-am zis, il testez, asa ca am plecat din Cluj pe la 4 dupa amiaza si am ajuns in Sebes pe la 7 seara. Adresa se gaseste usor, iar ca reper va luati centrul istoric. Nu-i greu de loc, mai ales ca Sebesul nu e chiar asa de mare si nici foarte intortocheat nu e. Eventual, daca va luati dupa Google Maps sau dupa vreun navigator, setati sa va duca pe Str. Lucian Blaga Nr. 1 515800.

hotel turn sebes  8

hotel turn sebes  7

hotel turn sebes  6

hotel turn sebes  5

hotel turn sebes 4

hotel turn sebes  3

hotel turn sebes  2

hotel turn sebes 1
Hotelul e misto, mai ales la interior. Am ramas placut surprins sa vad camere spatioase, cu bai curate, cu praful sters. Am mai stat eu prin diferite hoteluri de provincie din tara si mai mereu vedeam ba ca praful nu era sters peste tot, ba ca robinetii erau ruginiti. Ei bine, aici nu, semn ca se poate respecta clientul, daca chiar se doreste acest lucru. Am atasat mai sus poze sa vedeti si voi ca nu vorbesc prostii si ca locul e chiar misto, la care se adauga si faptul ca staff-ul e prietenos si nicidecum plictisit, cum am mai intalnit.

In cadrul hotelului functioneaza si un restaurant-crama, care are si terasa, insa eu va recomand sa stati inauntru, caci locul e amenajat misto, cu multe elemente care amintesc de trecutul medieval al orasului.

BONUS: internet gratis, la fel si parcarea, plus ca centul istoric e foarte aproape. Nici nu aveti nevoie de la Hotel Turn sa luati masina ca sa luati masina ca sa vedeti celelalte obiective turistice ale Sebesului: Turnul Cizmarilor (1513), Turnul Semicircular (1634), Turnul Octogonal (1678), casele Zapoya si Binder, Halele Breslelor etc.

In plus, daca aveti chef de plimbare, la 3 km de oras e o rezervatie geologica numita Rapa Rosie, in care aveti ocazia sa vedeti cateva elemente geologice unice in Romania. Mai multe nu va spun 😀

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..