Despre nutritie: cand e timpul apelam la un specialist?

Unul dintre lucurile care mi se par cele mai interesante referitor la mancare e modul in care privim manacarea. Nu vorbesc neaparat de gust, ci de modul in care noi percem mancarea, pentru ca asta are un rol aproape definitoriu pentru obiceiurile alimentare pe care le cultivam in timp. Suntem in topul natiunilor care mananca cele mai multe produse de patiserie, dar nu si in topul natiunilor cu cei mai multi obezi, cu toate ca sunt cateva zone din Romania in care surplusul de kilograme e des intalnit.

Pe scurt, tindem sa mancam prost, iar asta poate avea mai multe explicatii: am fost crescuti de parinti care nu stiau nimic despre nutritie decat poate ca painea ingrasa si grasimile sunt rele, lucru nu tocmai adevarat. Mai mult, si parintii nostri au fost crescuti in vremuri in care frugalitatea era involuntar o alegere, iar dieta zilnica era compusa din cam ce se gasea in camara. Astazi, o parte dintre aceste obiceiuri s-au transmis, ba mai mult, pe fondul abundentei si a pretului din ce in ce mai mic pentru anumite produse (dulciuri generice, sucuri, produse din cartofi, produse gata preparate si asa mai departe, obiceiurile noastre alimentare tind sa devina haotice si nesanatoase, iar asta sa duca la boli cardiovasculare si nu numai.

Despre diete si specialisti

Daca vorbim despre diete, se gasesc tot felul de site-uri, care promit marea cu sarea si tot felul de pseudo-specialisti, care promit ca daca le cumparati produsele, veti slabi intr-o saptamana cat altii in 10. Ei bine, dupa cum va poate confirma orice specialist in nutritie, orice dezechilibru in nutritie atrage cu sine probleme pe termen lung. Dietele hipocalorice facute fara cap duc la incetinirea metabolismului, cele bazate pe un dezechilibru atrag demineralizarea oaselor si alte probleme hormonale si nu numai. Sa fim corecti, totusi, exista si site-uri de specialitate, care invata cum se mananca corect si de ce se mananca.

Problema e ca multa lume nu sta sa se educe sau pur si simplu au metabolismele incetinite pe fondul tentativelor de diete pe care le-au avut de-a lungul timpului. In plus, sunt si tineri parinti care nu stiu cum trebuie sa-si alimenteze copiii, bolnavi care trebuie sa-si schimbe radical alimentatia sau pur si simplu oameni care vor sa invete sa manance corect. Aici e nevoie de specialisti in nutritie, care nu vorbesc doar din teorie si care au avut deja rezultate cu zeci sau sute de oameni. Din fericire, pentru raspunsuri la intrebari s-a creat  webadviser.ro, o platforma menita sa usureze contactul intre oameni si specialisti. Cu servicii precum evaluarea personalizata a statusului nutritional, cu informatii specializate despre nutritia omului sanatos, cu diete in functie de conditii patologice si altele in genul, dar si cu servicii de coaching, de educatie si psihoterapie, tipul acesta de serviciu e ideal.
webadviser.ro

De ce? Pentru ca sfaturile sunt asigurate de specialisti cu un CV care poate fi verificat, care au studii in domeniu, dar si pentru ca pe baza informatiilor primite, rezultatele pot fi cuantificabile. De exemplu, in cazul serviciilor de consultanta in nutritie, ele sunt asigurate de Alexandra Voroneanu, cu studii si cu experienta in domeniul nutritiei si industriei alimentare. Parca e mai de incredere sa primesti sfaturi de la cineva cu studii decat sa citesti articole de pe site-uri dubioare, care nu au nicio baza realista, nu?

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2018 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..