Despre interfoane de pe Nichiduta.ro si despre siguranta celor mici

Va scriam in articolul precedent despre sindromul mortii subite si despre cat de importanta e supravegherea sugarilor (si nu numai), mai ales in primele 4 luni de viata. Adevarul e ca atunci cand vine vorba de siguranta celor mici, nicio cheltuiala in plus nu pare nejustificata, din motive evidente.

Totusi, din experienta cunoscutilor mei, nu e o idee buna sa stam intotdeauna cu bebelusul/bebelusii, intrucat asta implica sacrificii imense in ceea ce priveste viata personala, cat si treburile de zi cu zi, plus ca in timp, apare un surmenaj psihic. Poate stiti si de depresia post partum, adica de dupa nastere, a unui numar foarte mare de femei, care dintr-o data se vad prinse cu un numar mult mai mare de responsabilitati. Ei bine, din fericire exista solutii, care chiar daca implica cateva cheltuieli in plus. De exemplu, avem interfoane pentru bebelusi, alarme cu senzori care detecteaza miscari, schimbari drastice de temperatura in camera copilului, precum si de concentratie a gazelor si asa mai departe. Toate aceste sisteme sunt concepute sa reduca din stresul parintilor si sa-i ajute pe acestia sa-si poata vedea de viata in continuare, atat cat se poate.
Videofon-si-monitor-de-respiratie-7094-3
Daca va intereseaza un model de video interfon comandat des de pe nichiduta.ro, atunci e bine sa stiti ca cei mai multi parinti se orienteaza si in functie de programul personal, dar si de riscurile de sanatate ale micutilor. De regula, unul dintre parteneri ramane in concediu de maternitate, iar celalalt, de regula mama, ramane sa aiba grija, cu toate ca nu intotdeauna este asa. Astfel, avem sisteme de video interfon care au si monitoare de respiratie incorporate, sisteme care inregistreaza numai vocea, care inregistreaza numai imagini, sau care trimit direct pe Internet (la o adresa anume, stabilita si accesata numai cu ajutorul unei parole) imaginile si sunetele inregistrate in flux direct.

Mai mult, pentru mamele care vor sa se asigure ca sarcina lor decurge bine, exista si gadget-uri care monitorizeaza si difuzeaza sunetele fetale.

Din punctul meu de vedere, un interfon poate face minuni, mai ales daca e bidirectional. Ofera un sentiment de liniste de ambele parti, plus ca parintii pot vedea exact ce se intampla cu micutii, poate chiar si care e cauza pentru care se apuca de plans.

La capitolul siguranta, eu includ pe lista si un aspirator nazal, cat si aparate umidificatoare si purificatoare. Aerul nu trebuie sa fie foarte uscat in camera micutilor, tocmai pentru ca oxigenul tinde sa aiba efect iritant asupra mucoaselor nazale si a cailor respiratorii superioare, iar aspiratorul nazal trebuie sa fie in preajma mai ales in primele luni de viata, atunci cand cei mici se pot ineca sau sufoca foarte usor in conditiile blocarii cailor respiratorii superioare.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..