Cum inregistram domenii web nepenalizate?

Google e tot mai strict in zilele acestea, iar cine nu vrea sa respecte regulile ajunge pe ultimele pagini ale motoarelor de cautare. Asta e adevarul. Problema care apare deseori e faptul ca multi webmasteri inregistreaza domenii web, pun continut pe ele, dupa care le promoveaza la modul agresiv.

Problema apare in momentul in care Google lanseaza un update, care modifica radical rezultatele in paginile de cautare, iar unele proiecte sunt trimise in adancuri. Astfel, proprietarii renunta la ele, iar domeniile devin disponibile pentru achizitionare. Cu siguranta nu vreti sa cumparati un astfel de domeniu, mai ales ca exista destul de multe cazuri in care webmasterii au avut probleme cu promovarea unor astfel de domenii.

Ce e de facut? Cum inregistram domenii rapid si sigur, dar care in acelasi timp nu sunt penalizate si pentru care nu vor exista probleme la optimizare? Personal, eu as adopta urmatoarea strategie:

1) As verifica cum arata domeniul respectiv. Sunt cateva unelte, iar Wayback Machine pare sa fie cea mai potrivita. Daca site-ul arata ca unul dintre acele site-uri facute strict pentru Adsense, se prea poate ca link-urile pe care le-a primit sa fi fost 100% artificiale.

2) As verfica profilul de link-uri care inca au mai ramas. Cateva link-uri provenite din directoare web si semnaturi in forumuri nu ar trebui sa fie o problema, insa daca link-urile acestea sunt intr-o proportie destul de mare, se prea poate ca domeniul respectiv sa fi avut o penalizare, iar tocmai acesta sa fi fost motivul pentru care proprietarul a renuntat la el.

Chiar daca domeniul respectiv a fost folosit pentru experimente SEO, asta nu inseamna ca chiar si daca a suferit o penalizare, el nu mai poate fi folosit. Nici Google nu e absurd, insa daca aveti temeri sau stiti cu siguranta, introduceti-va ca nou proprietar in Google Webmaster Tools si cereti tot de acolo ca Google sa nu mai ia in considerare link-urile deja existente.

Ce vreau sa subliniez e faptul ca de cele mai multe ori, Google va da ascultare cererii voastre, astfel ca nu ar trebui sa va temeti neaparat daca chiar doriti un anume domeniu disponibil, insa eu cred ca domeniile care au fost penalizate cel putin o data, sunt mai susceptibile la eventualele actiuni artificiale de promovare, motiv pentru care trebuie sa aveti grija cu ele, ca si cum ati avea grija de un proiect principal.

PS: iata un sfat bun. Daca nu gasiti extensia care va intereseaza, nu va rezumati neaparat doar la .com, .net, .org, .info sau .co, caci mai aveti alte 1000 (la propriu!) astfel de extensii.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..