Cum aparam un brand? Despre reputatie online in Social Media

Daca am invatat ceva in tot acest timp de cand activez in online, atunci cu siguranta am invatat ca reputatia e un lucru fragil. Am invatat asta atat in blogosfera din Romania, gratie nenumaratelor scandaluri care au avut loc intre bloggeri si brand-uri sau chiar intre bloggeri, dar si in modalitatea prin care anumite brand-uri au ales sa raspunda clientilor nemultumiti. Reputatia e un lucru care se cladeste in ani de zile si se pierde intr-o secunda de neatentie.

De aceea este nevoie de cineva care sa stie cum se ridica si cum se mentine la un nivel foarte bun reputatia unei companii, acest segment neputand fi lasat in mainile cuiva care doar crede ca poate face fata unor situatii sensibile. De exemplu, stiti cat de multi oameni ataca gratuit, fie brand-uri, fie alte personaje ceva mai cunoscute, pur si simplu de dragul de a fi implicati intr-un scandal? Se mai adauga clientii dificili, care cauta nod in papura sau pur si simplu clienti care au avut o zi proasta si starnesc un scandal pentru ca pur si simplu nu au pe ce sa se descarce. Ei bine, pentru situatii in genul e nevoie de mana unor profesionisti, care sa stie cum sa gestioneze o situatie in genul si, de fapt, nu numai atunci este nevoie de mana unor profesionisti in domeniu.

Serviciile de reputatie online, fie in Social Media (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest), fie in paginile motoarelor de cautare, nu trebuie ignorate, ba chiar din contra, trebuie incluse in masterplanul de dezvoltare al afacerii, pur si simplu pentru ca ele influenteaza modul in care viitorii clienti, precum si actualii, percep afacerea respectiva, iar o reputatie buna denota seriozitate si incredere. Cum altfel credeti ca rezista companii vechi de sute de ani pe piata?

Agentii web versus influenceri

In mediul online activeaza oameni mai mult sau mai putini cunoscuti, insa cei cu adevarat influenceri pot fi numarati cu usurinta. Totusi, atunci cand vine vorba de oferit servicii web, fie de reputatie online, fie de dezvoltare a unor proiecte web, intotdeauna o agentie web e de preferat. De ce? Pur si simplu pentru ca un influencer, fie el blogger sau nu, e unul singur, pe cand o agentie web are colaborari cu sute de bloggeri si jurnalisti. De exemplu, o agentie web despre care am auzit numai lucruri bune, Target Web, are colaborari cu peste 700 de jurnalisti si bloggeri din Romania, ori 700 de voci sunt intotdeauna mai puternice decat 1-2 voci.

Mergand pe exemplul Target Web (caci imi sunt cunoscuti, mai multi clienti ai mei au colaborat cu ei si unii inca lucreaza cu ei, atat pentru servicii seo, cat si pentru reputatie online – https://www.targetweb.ro/reputatie-online/), ganditi-va ca o agentie web profesionista are in echipa mai multi oameni, precum si proprii sai copywriteri, la care se adauga programatori, oameni care se ocupa cu SEO. Daca nu ma insel, tot ei sunt printre putinii care ofera rezultate garantate in paginile motoarelor de cautare, ori asta nu e lucru putin, mai ales daca vorbim de nise competitive.

Un influencer, oricat de bine ancorat in piata ar fi, oricat de multi fani ar avea, nu poate oferi servicii web complete, ori cei mai multi proprietari de afaceri online de asta au nevoie: de oameni care sa le ridice increderea clientilor in afacere, sa mentina reputatia la nivele ridicate, de firme ca Target Web, care au lucrat deja cu zeci de clienti, fie ei corporatii sau nu si care pot dovedi ca au rezultate.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..