Cultura vintage in Romania

Daca pana in urma cu cativa ani toata lumea tindea spre valori cat mai moderniste, spre colectii de haine desprinse din prezent, iata in ultimii ani cultura vintage a inceput sa patrunda in Romania; pe masura ce in industria fashion-ului a inceput sa circule un trend care ia produse specifice perioadei 60-70-80 sau chiar mai de demult si le reconditioneaza aducandu-le un aspet modernist.

Acum, poate ati vazut si voi ca s-a inceput cu iile, care sunt obiecte vestimentare pur romanesti. Desi straiele populare nu sunt nicidecum populare in societatea de astazi, iile au ceva aparte, oferindu-le celor care le poarta o frumusete naturala cumva clasica. Bineinteles, vorbim de ii regandite si din materiale placute la atingere, care surprinzator, se gasesc acum atat in versiuni pentru femei, cat si pentru barbati (desi acestia din urma, sunt mai reticenti cand vine vorba de acest tip de produse).

Astazi, cultura vintage in Romania e mult mai prezenta, ba chiar exista o serie de tineri designeri romani care lucreaza exclusiv cu asa ceva. Astfel, avem acum magazine care vand de la haine vintage de designer pana la bijuterii interbelice si nu numai.
bijuterii interbelice
Si nu… nu e doar o nisa de exploatat de catre oamenii interesati sa faca bani, dovada fiind multitudinea de designeri care fac asta cu pasiune zi dezi. Bineinteles, banii sunt o consecinta, una deplin meritata pentru cei care isi petrec ani din viata broderiile traditionale romanesti, despre ce au facut femeile in numele frumusetii de-a lungul secolelor, dar si despre multiplele¬† targuri de fashion care se organizeaza in Romania.

De asta m-am buurat cand am dat de cei de la vforvintage.ro, un loc in care este apreciata munca tututor celor care iau produsele vintage si le ofera un design contemporan, un loc in care se vorbeste despre evenimentele de fashion si care ii scoate din anonimat pe tinerii designeri romani. In plus, fata de multe alte bloguri si vloguri, care mai de care mai plictisitoare, cei de acolo educa cu privire la anumite lucruri ce tin de fashion, cum ar fi despre istoria rujului, a matasei si a altora asemenea, tocmai pentru ca ulterior, munca lor de modernizare a hainelor vintage sa fie evidentiata si mai mult.

Personal, cred ca ideea de haine si accesorii vintage in Romania e cat se poate de binevenita, iar asta pentru ca prea putini tineri stiu ca in urma cu cativa zeci de ani, marile orase din Romania dadeau tonul in materie de fashion pentru zonele inconjuratoare, mai ales in perioada interbelica. Mai mult, eleganta vremurilor de atunci nu e foarte diferita de cea de acum, dovada fiind faptul ca, chiar daca multe dintre hainele vintage sunt regandite si modificate partial, dar in esenta raman haine vintage; iar faptul ca pot fi purtate si inca cu succes este cat se poate de relevant pentu ideea de mai sus.

PS: puteti sa-i urmariti pe cei de la vforvintage aici (click pe link pentru a ajunge pe profilul lor de Facebook);

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..