Creare magazin online: fita sau necesitate pentru antreprenori incepatori?

Indiferent de cate modificari ar fi in algoritmii Google, indiferent de modificarile legislative, un magazin online va fi intotdeauna mai usor de accesat de catre clienti decat magazinele clasice; iar pe masura ce lumea devine din ce in ce mai comoda, cumparaturile, fie ele de electronice, de mancare, de haine, de ce vreti voi, se fac din ce in ce mai mult online. De aceea sustin ceea ce sustineam si in urma cu niste ani: ca fiecare business, fie el mic sau mare, trebuie sa aiba site-ul de prezentare, eventual magazinul online propriu, daca asta e obiectul de activitate.

Ce se poate vinde online? Absolut orice. Ganditi-va ca exista sute si poate mii de comunitati pasionate de ceva anume: de la obiecte pentru nou nascuti si pana la pescuit, arme, masini. Acolo unde exista oameni pasionati de ceva, exista si bugete pentru respectivele hobby-uri, ori asta inseamna oportunitate de business. Totusi, daca stiti deja o astfel de nisa, trebuie sa actionati acum, tocmai pentru ca daca nu, o va face altcineva mai devreme sau mai tarziu.

Cat de dificil e sa iti deschizi magazin online?

Atunci cand va ganditi la magazin online, probabil aveti in cap magazine de talia emag.ro, cu depozite, echipe de programatori, logistica proprie si asa mai departe, ori in realitate, putine sunt magazinele care au asa ceva. Cele mai multe magazine online ruleaza de pe platforme e-commerce si sunt de catre oameni care nici nu aveau cunostiinte de programare, marketing sau UX, dar care au norocul ca platformele respective sa le puna chiar totul, din punct de vedere tehnic, la dispozitie. Parca e altfel cand platesti preturi care incep de la 59 de Euro pe luna, cum au cei de la Blugento.ro si ai toate functionalitatile de care ai nevoie incluse, nu? Singurele sarcini raman atunci gestionarea produselor si trimiterea coletelor catre clienti.
La o adica, daca magazinul e o sursa secundara de venit, de ce atatea batai de cap, cand pentru un pret modic lunar puteti implementa o solutie la a carui dezvoltare si mentenanta lucreaza continuu profesionisti in domeniu.
zx105eF

[sursa foto: portofoliu platforma ecommerce – Blugento]

Comertul online e din ce in ce mai puternic in Romania, iar magazinele mici, deseori administrate de 1-2 persoane, reusesc ca pe anumite nise sa ia fata jucatorilor mai mari, pur si simplu pentru ca ofera servicii de suport si produse adaptate fix pe nevoile nisate ale clientilor.

Cunosc multi antreprenori aflati la inceput de drum care au pornit cu un magazin micut, dupa care au trecut la alte nise si tot asa, pana cand au ajuns sa fie prezentati in Ziarul Financiar, cu cifre de afaceri de sute de mii de Euro. Important e sa incepeti, sa nu va lasati intimidati de lucrurile pe care nu le cunoasteti in primele zile. Cei de la Blugento, de exemplu (pe care ii gasiti la 037 788 1060 sau la contact@blugento.ro) va stau la dispozitie si cu suport tehnic, dar trebuie si voi sa va doriti un business usor, dar de care sa va ocupati.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2018 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..