Cine a fost Dumitru Prunariu?

Sunt putini oameni care stiu ca Romania a avut un cosmonaut, pe numele lui Dumitru Prunariu. Spun asta nu pentru ca ar fi murit, ci mai degraba pentru ca nu mai este activ. Dumitru Prunariu a participat la misiunea Soiuz 40, iar in prezent este in rezerva cu gradul de general-locotenent.

Dumitru-Prunariu-3Nu multa lume se poate lauda ca a ajuns in cosmos, cu atat mai mult un roman. Prunariu nu a fost printre primii care au ajuns in cosmos, insa tinand cont ca misiunea sa a avut loc in 1981 cu o tehnologie care astazi nici macar nu ar mai intra la capitolul rezerve, dar si faptul ca a fost pamanteanul cu numarul 103 care a ajuns in spatiu, reusita lui trebuie sa ramana in istoria Romaniei.

Durata petrecuta in spatiu de catre astronautul roman a fost de aproximativ 8 zile, intre 14 si 22 mai 1981 sau mai exact, 7 zile, 20 de ore și 42 de minute, dupa cum arata statisticile oficiale.

De-a lungul timpului, astronautul a mai avut functiile de ambasador in Federatia Rusa, limba pe care o vorbeste si acum fluent gratie anilor petrecuti in Rusia pentru pregatirea misiunii, membru in consiliul de administratie al Tarom, subsecretar de stat si sef al Departamentului de Aviatie Civila.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2018 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..