Ce urmeaza pentru site-uri la capitolul web hosting?

Anul trecut, prin septembrie, Google facea un anunt destul de important pentru toti detinatorii si administratorii de site-uri si platforme web: ca incepand cu versiunea cu numarul 56 a Google Chrome, site-urile in care utilizatorii trebuie sa introduca un ID de logare si o parola, care foloseau protocolul HTTP aveau sa fie marcate ca nesigure, spre deosebire de site-urile care folosesc protocolul HTTPS.

Ce se intampla ACUM

In momentul de fata, cand cineva incearca sa se logheze din Google Chrome pe un site care foloseste protocolul HTTP, in dreptul adresei web apare textul “Not Secure”, lucru care din punct de vedere UX, scade credibilitatea site-ului. Acest lucru nu se intampla la cei care folosesc protocolul HTTPS.

Aceste schimbari fac parte dintr-un efort masiv de a securiza internetul si de a face ca datele transmise din punctul A in punctul B sa nu poata fi interceptate sau modificate, lucruri esentiale cand e vorba de lucrul cu informatii financiare, cu informatii sensibile etc.

Cu alte cuvinte, site-urile trebuie sa fie sigure si securizate, astfel incat sa prezinte incredere, nu doar utilizatorilor, cat si motoarelor de cautare (care pot fi “antrenate” sa gaseasca elemente suspicioase). Este nevoie, asadar, de un provider de web hosting serios, cu traditie, cu feedback pozitiv din partea utilizatorilor. ¬†Asta inseamna si pozitii mai bune in paginile motoarelor de cautare, dar si un grad de incredere ridicat din partea utilizatorilor.

Trecerea la HTTPS presupune, ce-i drept, o investitie minimala pentru achizitia unor certificate SSL, dar investitiile sunt insesizabile in comparatie cu beneficiile. Traim intr-o lume in care totul evolueaza, iar cand jocul se schimba, trebuie sa ne adaptam si noi pentru a nu ramane codasi. Pana la urma e nevoie de siguranta, nu doar pentru proiecte in sine, ci si pentru utilizatori, nu?

Acum, in ceea ce priveste celelalte aspecte, regulile de aur ale hosting-ului raman in picioare. Stiti ca aveti parte de hosting de calitate daca:
1) perioada de uptime este de peste 99%. Exista unelte care monitorizeaza perioada de uptime. Mai ales la pachetele mai substantiale nu se admite sa existe downtime, pentru ca asta inseamna pierderi pentu toata lumea;
2) suportul este alcatuit din oameni competenti si prietenosi. Nu toti cei care detin site-uri sunt oameni tehnici care sa stie sa configureze un VPS, sa instaleze un wordpress sau sa faca tranzitia de la HTTP la HTTPS. Pentru extensia .ro, de exemplu, am auzit lucruri bune despre cei de la gazduire.ro, in care au incredere zeci de proiecte de succes. Ii gasiti pe la 0374 / 18 78 99, la adresa de mail suport@gazduire.ro sau pe Facebook.
3) Trebuie sa si primiti serviciile pentru care platiti, nu partial, nu cu clauze, ci ceea ce vi se promite trebuie sa va fie livrat. Prin online tot apar frecvent povesti groaznice despre servere hack-uite, despre companii de cartier cu oameni incompetenti, de unde si intreaga mea pledoarie pentru alegerea unui serviciu de web hosting decent, pe care sa va puteti baza in cazul unor probleme, unor spike-uri de trafic sau la intampinarea unor probleme tehnice, care oricum pot fi rezolvate numai de catre oameni cu experienta.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2018 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..