Ce-mi doresc de la site-urile de anunturi gratuite

Prin natura muncii, interactionez cu multi clienti din afara Romaniei. Deseori, cand ofer servicii de PA (personal assistant), clientii ma roaga sa vanez anumite produse pe site-urile de anunturi si sa il cumpar atat timp cat ma incradrez in buget; asadar, e de la sine inteles ca platformele tip marketplace imi sunt cunoscute.

Avand ceva mai mult timp la dispozitie in aceste zile, am incercat sa fac o paralela intre cele straine si cele de aici, pentru ca e un sector care, in ciuda aparentei de suprasaturare, are multe locuri in care poate fi imbunatatit. Tocmai de aceea, cand apar jucatori noi pe piata (cum sunt cei de la negoiat.ro), pot lua o buna parte din piata site-urilor deja consacrate.
Primul lucru pe care mi-l doresc de la site-urile de anunturi gratuite e sa nu mai permita, in cazul vanzarilor sau schimburilor, postarea anunturilor fara poze. E absurd deja cate ocazii bune sunt irosite pur si simplu pentru ca proprietarii nu se obosesc sa puna suficiente poze sau macar o singura poza. Uitati un exemplu de anunt bun:
tuareg

[sursa imagine: Anunturi Gratuite – Negociat.ro]

Toate informatiie sunt prezente, poze suficient de multe cat eventualii cumparatori sa aiba deja o idee despre masina. Apropo de asta, observati cum detaliile sunt scrise ingrijit, in ordine, fara greseli gramaticale. Este masina respectiva o oportunitate buna? Posibil, nu sunt amatoare de masini, dar macar contine toate informatiile de care un eventual cumparator ar avea nevoie. In felul asta, nici proprietarul nu pierde timp la telefon explicand detalii si nici cumparatorii nu isi fac iluzii neadevarate.
La fel ar putea sta lucrurile si pentru anunturile imobiliare. Daca tot sunt anunturi gratuite pe Negociat.ro (si nu numai), de ce nu s-ar profita la maxim de ele? E dovedit faptul ca oamenii retin mult mai usor informatiile cand sunt asociate cu imaginile, plus ca atunci cand oamenii nu se obosesc sa dea suficiente detalii despre lucrul pe care il vand, inseamna ca fie nu sunt seriosi si doar testeaza piata, fie ascund anumite probleme si vor neaparat sa cheme eventualii cumparatori la fata locului pentru a negocia.

Un alt lucru pe care mi-l doresc, insa nu stiu exact daca acest lucru e posibil din punct de vedere legal, ar fi ca toti vanzatorii, atunci cand se inscriu pe site, sa isi verifice identitatea si domiciliul, tocmai pentru a elimina tepele din sistem. Cred ca asta ar fi un pas spre normalitate si asa s-ar inlatura si din evaziunea fiscala, insa nu stiu cadrul legal prin care acest lucru ar fi posibil.

Altfel, vad ca s-au facut super multe progrese la mai toate site-urile de anunturi gratuite si nu numai. Platformele sunt mai aerisite, utilizatorii au optiunea sa caute mult mai usor, in functie de pozitia lor pe harta, ba mai mult, au acces facil si la datele vanzatorului, ori asta nu se putea acum cativa ani. Probabil ca ce am scris mai sus e un pas spre normalitate, dar care vine in timp, incet, dar sigur.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

2 Responses to “Ce-mi doresc de la site-urile de anunturi gratuite”

  1. elena says:

    si verificarea telefonului cand se posteaza un anunt aduce un plus de incredere

  2. Tita Robert says:

    Sunt de acord cu tine , de ceva timp imi caut o masina pe paginile astea de anunturi si din nefericere la masinile care imi plac nu gasesc suficiente informati … si sa stau sa sun pe fiecare in parte pentru a obtine cateva informati banale mi se pare absurd, dar in fine probabil vor fi schimbari ….

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..