Ce inseamna piurie?

Prin piurie se intelege prezenta de puroi in urina si este cel mai frecvent un semn al unei infectii in caile urinare, fie ele superioare sau inferioare. In limbajul de specialitate se vorbeste despre piurie microscopica si macroscopica, cea din urma fiind tulbure.

De exemplu, in piuria macroscopica, un semn al diagnosticarii corecte este faptul ca proba de urina nu deivine mai clara atunci acid sau acnd se incalzeste, ba mai mult, poate contine si urme de mucus. Poate lasa urme pe recipientul de pastrare, iar la deschidere are un miros neplacut.

Urina poate sa fie tulbure si in alte conditii, insa nu vorbim de piurie macroscopica, daca se limpezeste in conditiile in care se adauga alti acizi sau se incalzeste. Cat despre motivele pentru urina ar fi tulbure, o posibila cauza ar fi prezenta de urati, fosfati sau de carbonati.

Persoanele cele mai predispuse la piurie sunt:
a) femeile;
b) bolnavii care sufera de diabet zaharat;
c) obstructia cailor urinare;
d) femeile gravide;
e) barbatii cu adenom de prostata;
f) persoanele cu litiaza renala.

Apoi, in cazul in care vorbim de piurie sterila, care este insotita si de simptome cistice, se banuieste o tuberculoza renala.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2018 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..