Ce inseamna anurie? Definitie si explicatii

Termenul de anurie este intalnit adesea in limbajul medical de specialitate, dar fara sa fie explicat pe indelete. Practic, el se refera la imposibilitatea rinichilor de a forma urina in parametrii fiziologici. In tratatul “Semiologie si medicala si diagnostic diferential” de Bruckner, se specifica despre anurie ca in forma clinica se intalneste ca o scadere a cantitatii de urina la sub 150-200 de ml pe zi, asta in conditiile care in care fiziologic, cantitatea de urina formata in 24 de ore ar trebui sa fie de minim 1,8 litri.

Adesea, medicii fara experienta tind sa spuna despre anurie ca ar fi o tulburare a mictiune, adica al actului de urinare, dar aceasta problema este aproape intotdeauna simptom al unei boli mult mai grave, um ar fi insuficienta renala acuta, glomerulonefritele sau chiar a necrozei acute a corticalei renale (toti corpusculii renali sunt in corticala renala, chiar si cei juxtamedulari, care sunt situati la jonctiunea dintre corticala si medulara.
anurie

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..