Ce este pericondrita?

Ca sa intelegeti ce inseamna pericondrita trebuie mai intai sa stiti ca pericondrul este acea membrana de tesut conjunctiv care inveleste cartilajul pavilionul urechii. Cand in limbajul medical se intalneste terminatia “-ita”, atunci vorbim cu siguranta de o inflamatie pe fondul unei infectii.

Astfel, pericondrita este nimic altceva decat infectia pericondrului, in care se acumuleaza puroi intre cartilajul conjunctiv elastic si pericondru. De ce e important pericondrul? Pentru ca el asigura vascularizatia sangvina a pavilionului urechii, ori in conditiile unei infectii in zona se poate ajunge pana la necroza avasculara si implicit la nevoia de a rezeca toata zona.

Dar ce anume provoaca pericondrita? Raspunsul poate sa va surprinda, dar are legatura si cu piercing-urile facute prost, in conditii aseptice (aviz amatoarelor si amatorilor), dar si muscaturi de insecte, diferite traumatisme si asa mai departe.

Cum se trateaza? In functie de severitate, se poate ajunge pana la incizie chirurgicala urmata de plasarea unui tub de drenaj pana la 3 zile, bineinteles, impreuna cu antibioticele sistemice initiale. Totusi, tratamentul se face in functie de antibiograma.
pericondrita

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..