Ce este anexita cronica?

Anexita cronica este o boala a aparatului reproducator feminin si se manifesta prin inflamatii cronice la nivelul trompelor uterine (organele care fac legatura dintre uter si ovar), la nivelul ovarelor si la nivelul organelor inconjuratoare. Deseori, se coreleaza cu salpingita si este dificil de diagnosticat, asta deoarece se asociaza si cu dureri pelvine de etiologii necunoscute.

De regula, cele mai intalnite simptome sunt:
1) durere in zona aparatului pelvin, fie unilaterala, fie bilaterala (adica care afecteaza fie doar o parte a corpului sau pe ambele), dureri care sunt resimtite mai puternic in timpul ciclurilor menstruale, intimpul expunerii la frig, in timpul actelor intime;
2) dispareunie, adica dureri in timpul contactelor intime;
3) leucoree, adica scurgeri din cavitatea vaginala, care sunt purulente sau au o textura purulenta imbibata cu mucus;
4) infertilitate.

Tratamentul aceste afectiuni are 2 metode:
1) medical, care presupune autoadministrarea de antibiotice pe o perioada mai indelungata, metoda aplicata femeilor trecute de prima tinerete, care nu mai doresc copii. Se foloseste tetraciclina in doze de 500 de mg/administrare, de 4 ORI PE SAPTAMANA, inclusiv in perioada menstruatiei. De asemenea, se asociaza cu antiinflamatoarele nonsteroidiene precum Indometacin, fenilbutanoza sau diclonenac.

2) tratament chirurgical: in functie de varsta pacientei, de starea ei de sanatate, de prezenta/inexistenta dorintei de a avea copii, se poate ajunge pana la anexectomie sau chiar histerectomie totala, in functie si de factorii de risc, dar numai dupa ce toate posibilitatile de tratament medical au fost folosite fara rezultate multumitoare.
anexita

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2018 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..