Cate calorii are untul?


Untul a fost dintotdeauna foarte popular, atat pe post de condiment sau de baza pentru prajituri, cat si pe post de crema pentru intins pe paine. In principiu, unul se face din lapte si smantana din laptele de vaca, precum si din laptele unor altor paricopitate, inclusiv din laptele de oaie, zimbru, capra etc.

Trebuie sa fi mancat cel putin o data in viata. Desi multa lume foloseste margarina pe post de inlocuitor mai ieftin al acestui aliment, margarina e o substanta nociva, care nici macar nu poate fi procesata asa cum trebuie de catre organism, pe cand untul e sanatos atat timp cat este consumat cu masura si nu se face exces. Dupa cum veti vedea in randurile urmatoare, el contine intre 38 si 98 de grame de grasimi la 100 de grame de produs, ceea ce il situeaza din start in topul celor mai grase alimente.

Cate calorii are untul? Depinde foarte mult de la produs la produs. Unele companii prefera sa foloseasca un numar relativ moderat de grasimi (38-50), pe cand altele nu iau in considerare numarul de grasimi din reteta. Putem considera o medie de 75% continut de grasime, ceea ce automat inseamna o medie de 675 de calorii per 100 de grame de produs.

In continuare, iata continutul caloric din cele mai populare pachete consumate la noi in tara:
a) unt Clever, cu 60% continut de grasime: 540 de calorii/100 de grame;
b) unt Covalact/Carrefour/Unicarm/Prodlacta, cu 65% grasimi: 585 calorii/100 de grame;
c) unt Milli, cu 80 de grame de grasimi la 100 de grame: 720 de calorii/100 de grame;
d) unt Auchan, cu 82% grasimi: 738 calorii la suta de grame;

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..