Cate calorii are pepenele rosu? Ingrasa?


Una dintre cele mai des auzite recomandari pe timp de vara este sa consumam cat mai mult pepene rosu, pe motiv ca are efect detoxifiant, este dulce si tine deoparte kilogramele in plus. Totusi, v-ati intrebat vreodata cate calorii are pepenele rosu?

Tehnic vorbind, denumirea de pepene rosu este atribuita pepenelui verde cu miez rosu, care se gaseste din plin in piete si nu numai in aceste zile. O simpla privire peste un tabel caloric arata ca, in medie, intr-o 100 de grame de pepene cu miez rosu se gasesc 0,6 grame carbohidrati, 0,4 grame grasimi si 7,6 grame carbohidrati, ceea ce duce la circa 30 de calorii per 100 de grame.
Asta inseamna ca:
1. la 100 de grame de pepene consumati 30 de calorii (in medie);
2. la 200 de grame de pepene consumati 60 de calorii;
3. la 300 de grame de pepene consumati 90 de calorii;
4. la 1000 de grame de pepene consumati 300 de calorii;

Aceste valori arata clar ca pepenele rosu nu ingrasa, deci poate fi consumat fara probleme, exceptie facand cei care tin dieta ketogenica (in care numarul de carbohidrati este restrictionat), precum si cei care sufera de diabet. Carbohidratii mentionati mai sus provin preponderent din zaharuri, deci ar trebui avuta atentie la cantitatea de fructe ingerate.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..