Cate calorii are o banana?

Bananele sunt fructe aromatice care provin din tarile asiatice, precum si din zonele calduroase tropicale. Sunt fructe bogate in postasiu si sarace in sare, motiv pentru care sunt recomandate cardiacilor. O banana de marime medie contine nu mai putin de 440 de mg de potasiu, cu mult mai mult decat orice alt fruct.

Bananele sunt recomandate celor care vor sa previna sau sa-si tina sub control bolile de inima (indeosebi hipertensiunea arteriala), precum si celor care vor sa-si detoxifice corpul. In plus, ele contin cantitati mari de triptofan, un aminoacid care este convertit mai apoi in serotonina, substanta care actioneaza ca un inhibitor al sistemului nervos. Astfel, un avantaj pe care multi il ignora e tocmai faptul ca bananele favorizeaza somnul, mai ales daca sunt consumate cu un pahar de lapte inainte de culcare.

De asemenea, acest fruct are si proprietati astringente. Poate fi folosit cu succes impotriva diareei si a hemoroizilor, precum si pentru a calma anumite iritatii. De altfel, razboinicii Zulu obisnuiau sa se unga pe piele cu creme de banane strivite pentru a-si trata ranile si bolile de piele; studiile moderne au aratat ca, intr-adevar, o astfel de pasta poate ajuta in tratarea unor anumite boli de piele, cum ar fi psoriazisul sau dermatita seboreica.
banane coapte
In ceea ce priveste numarul de calorii, se considera ca o banana are 110-120 de calorii, in functie de marime. Grija mare, totusi, caci ele cresc glicemia rapid: intr-o banana simpla se gasesc 27 de grame de carbohidrati, dintre care 14 grame sunt zahar simplu, 10 grame de carbohidrati complecsi si circa 3 grame de fibre. Asadar, persoanele care sufera de diabet ar trebui sa aiba grija atunci cand consuma acest fruct, de care de altfel, ar trebui sa se atinga doar atunci cand sunt in pragul hipoglicemiei.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..