Cat costa un detartraj?

Tartrul dintilor este intr-adevar o problema serioasa. Multa lume nu ia in considerare acest aspecta, insa tartrul format pe dinti poate duce la ifectia si inflamarea gingiilor, precum si la alte probleme mai grave ale cavitatii bucale.

Tartrul se acumuleaza de obicei in spatele dintilor ca rezultat al acumularii continue de minerale – continute in saliva – pe dinti. In timp, se formeaza o placa pe suprafata dintilor, care poate duce mai departe la aparitia placii dentare si a tuturor problemelor conexe. Daca igiena dentara este mentinuta la un nivel optim, atunci aparitia placii dentare poate fi amanata pentru o perioada destul de mare de timp, insa daca mineralele apuca sa formeze un strat gros, ele nu mai pot fi inlaturate decat cu ajutorul unui detartraj profesional in timpul unui consult stomatologic.

De ce aveti nevoie de un detartraj?

Pentru ca acumularea de placa dentara duce la inflamarea gingiilor si la aparitia durerilor in zona gingivala, conditie denumita gingivita. Atunci cand gingiile devin foarte iritate, fibrele conective care tin dintii ficsi nu isi mai pot indeplini rolul si, ca atare, exista riscul pierderii danturii.

In plus, detartrajul nu este o procedura foarte complicata, nu e mai deloc dureroasa si nu e nici foarte scumpa. De regula, in functie de metoda folosita, un detartraj poate costa inte 25 si 200 de lei. In cazul tratamentelor oferite in clinici, curatarea dintilor de tartru vine la pachet si cu un periaj profesional. De cele mai multe ori, pretul difera si in functie de clinica/cabinetul unde se face procedura. De exemplu, un detartraj manual costa intre 25-30 de lei sau chiar mai putin la cele mai multe cabinete, pe cand unul efectutat cu ultrasunete este de regula aproximativ 150-200 de lei (in orase precum Bucuresti, Cluj, Timisoara) sau chiar si mai putin in orasele de provincie.  Cei mai multi medici stomatologi oricum folosesc ambele procedee pentru rezultate maxime, chiar daca procedura manuala produce un pic mai mult disconfort fizic.

Preventia tartrului

Aparitia tartrului si a placii dentare se face cu ajutorul unei igiene dentare optime. In acest sens, trebuie sa va spalati pe dinti de cel putin 2 ori pe zi si sa folositi o pasta de dinti profesionala.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..