Cat costa o tigaie TEFAL?

Stiati ca TEFAL este cel mai mare producator de tigai si instrmente non-adezive de gatit din Europa? Compania a fost fondata in 1956 in Franta de catre Marc Grégoire, iar astazi, compania face parte din grupul Société d’Emboutissage de Bourgogne, din care mai fac parte si Moulinex si Rowenta. Numele de TEFAL provine din alaturarea primelor litereale cuvintelor TEFlon si Aluminiu, aceste 2 materiale fiind de altfel materialele de baza ale tuturor tigailor si a celorlalte instrumente de gatit non-adezive.

Teflonul, cunoscut si sub denumirea de fluoro-polimer al tetra-fluoro-etilenei, are cateva proprietati foarte interesante:
1) este hidrofob, in sensul ca respinge apa;
2) are un coeficient de adeziune foarte apropiat de 0, intre particulele de teflon si moleculele oricarui alt solid (in speta carne, legume, oua, dar nu numai), fiind un grad de frictiune foarte mic.

Un alt motiv pentru care se recomanda folosirea tigailor de teflon ale celor de la TEFAL e faptul ca sunt foarte rezistente la temperatura. Daca majoritatea mancarurilor se pregatesc la o temperatura de maxim 200-220 de grade, tigaile rezista pana la temperaturi de 300 de Grade, ceea ce le face foarte rezistente in timp.

tigaie pentru clatite tefalSi totusi, cat costa o tigaie TEFAL? In principiu, depinde mult de diametru, dar si de structura si paticularitatile modelelor cumparate. Ca fapt divers:
a) o tigaie TEFAL simpla, cu un diametru de 26 de centimetri, cu thermo-spot si maner ergonomic, costa 45 de lei.
b) o tigaie cu aceleasi caracteristici ca cele de mai sus, doar cu un diametru de 20 de centimetri, costa 36 lei.
c) o tigaie pentru clatite, cu un diametru de 25 de centimetri, cu un grad de rezistenta la zgariere marit si cu un material de baza imbogatit cu safir, costa la data scrierii acestui articol 56 de lei.

Sigur, in piete si bazaruri exista alternative semnificativ mai ieftine, insa cu totii stim ca sunt de proasta calitate sau, in cel mai bun caz, de o calitate inferioara.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..