Case si apartamente – investitii in imobiliare in Sibiu!

Dupa ce criza financiara globala din 2009, care s-a propagat si care a lovit destul de puternic Romania, a dus la corectia majoria a pietei imobiliare din Romania, piata a inceput usor-usor sa creasca, pe masura ce economia Romaniei a revenit, transformandu-se intr-una dintre cele mai puternice economii ale Europei.

Desi unii ar putea spune ca ne aflam intr-o bula in ceea ce priveste imobiliarele, piata e intr-o continua dezvoltare si nu suntem nici pe departe intr-o situatie ca ce de dinainte de 2008-20099, deci nu se prefigureaza o criza financiara prea curand, ceea ce inseamna ca mai toate sectoarele isi vor continua dezvoltarea. Din acest punct de vedere, piata imobiliara e speciala, caci e un serviciu care profita de o resursa neregenerabila, anume suprafetele pe care se poate construi. Cu alte cuvinte, cei care planuiesc sa isi achizitioneze in viitorul apropiat o casa sau un apartament ar fi bine sa se gandeasca sa o faca cat mai rapid, pentru ca in caz contrar, fie vor plati mult mai mult peste cateva luni sau ani, fie vor putea achizitiona locuinte situate in proiecte mult mai indepartate.

Adevarul e ca pe masura ce tot mai multe companii straine investesc in Romania in centrele mari, acestea devin un monopol al economiei zonei respective, ceea ce inseamna ca vor atrage oameni din alte locuri spre orasele respective, implicit o cerere ridicata pe piata imobiliara. De altfel, daca aruncam o privire spre celelalte centre economice ale Romaniei, pe langa Sibiu, Iasi, Bucuresti, Cluj, Timisoara, vom vedea ca chiar si pe timp de criza, scaderile nu au fost pe atat de dramatice precum in restul tarii.

De ce Sibiu

Pentru ca Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase din tara, pentru ca are unul dintre cele mai bune nivele de trai raportate la alte orase din Romania, pentru ca este conectat prin autostrada cu o buna parte din restul tarii, pentru ca este unul dintre cele mai importante centre economice si universitare din tara, dar nu in ultimul rand, pentru ca inca permite investitii imobiliare accesibile. In plus, ca in fiecare oras mare, dezvoltatorii imobiliari au proiecte cu ajutorul carora se pot cumpara apartamente cu 2-3 camere la preturi decente, spre deosebire de multe alte orase unde apartamente vechi sunt vandute la preturi cu mult mai mari fata de cele noi.

Ce multa lume nu intelege e faptul ca investitiile in imobiliare in orase care se dezvolta aduc mai multe oportunitati de castig, fie prin aprecierea valorii casei si potentiala revanzare, cat si prin inchirierea acesteia, atat unor chiriasi pe termen lung, cat si in regim hotelier, in retele ca AirBnB sau Booking.com. Cu alte cuvinte, investitia se poate amortiza relativ usor, in doar cativa ani.
Ap3cam
Fiind un oras turistic (sa nu uitam ca a fost Capitala Europeana a Culturii) care se bucura de turisti romani si straini deopotriva, dar si un oras universitar, care atrage mii de studenti (care au nevoie de un loc unde sa stea, pe langa camine), e lesne de gasit justificarea randurilor de mai sus.

Nu in ultimul rand, dintr-o pura perspectiva culturala, trebuie sa tineti cont ca in Sibiu au loc o multime de evenimente culturale. Acesta ar fi unul dintre ele. Toate astea cumulate duc la o expansiune a orasului, ori asta inseamna ca acum e momentul de facut investitii, nu mai tarziu, cand se prea poate ca preturile la tot ce inseamna imobiliare (case, terenuri, apartamente) sa fi crescut substantial deja si sa fi ajuns la nivelul celor din Cluj, de exemplu.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2018 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..