Black Friday in Romania, pe 21 noiembrie 2014

Traditional, Black Friday sau “Vinerea Neagra”, depinde de cum vreti sa-i spuneti, este o pseudo-sarbatoare care are loc in ultima zi de vineri a lunii noiembrie, fix dupa joia in care americanii se bucura de Ziua Recunostiintei.Astfel, nu are o zi variabila, dar de obicei, cele mai multe magazine care participa la aceasta sarbatoare a reducerilor aleg sa respecte regula ultimei zi de vineri. Nu si in Romania, din pacate.

Anul trecut, cei de la eMag.ro au anuntat ca vor organiza Vinerea Neagra cu o saptamana mai devreme, lucru care le-a cam dat probleme principalilor competitori, care, pe fondul traficului generat de emag.ro si a disponibilitatii oamenilor pentru cumparaturi, au fost nevoiti sa organizeze si ei ziua de Black Friday cu o saptamana mai devreme. Va dati seama ca daca in cazul unui magazin mai mic, pregatirea stocurilor nu este neaparat o problema, atunci cand vorbim de vanzari de ordinul milioanelor de Euro, lucrurile se complica putin. Din pacate, atunci s-a stricat definitiv ideea de “vinere neagra” in Romania, iar la asta au contribuit principalii mari retaileri de produse IT si de electronice, care au mai organizat o multime de alte zile in genul: ba in timpul verii/primaverii, ba pink monday, ba noaptea reducerilor si asa mai departe.

Chiar daca pe termen scurt, ele au satisfacut nevoile clientilor si le-au oferit produsele dorite la un pret mai mic, s-a rupt practic din intregul concept. Asta nu inseamna ca de Black Friday 2014, organizat pe 21 noiembrie (bineinteles, tonul a fost dat din nou de emag.ro), nu vor fi surprize (daca va aduceti aminte, anul trecut s-au vandut pentru prima data masini), ci doar ca aceasta zi pur si simplu nu va mai avea acelasi farmec ca in anii precedenti.

Ce magazine vor participa la BF 2014?

1. Ca in fiecare an, principalii favoriti sunt cei de la emag.ro(click pe link pentru pagina cu promotii). Anul trecut au vandut masini si, mai mult ca sigur, si anul acesta ne vor surprinde. Sa fie oare primul an in care vor fi puse la bataie apartamente?
2. Libris.ro va fi la concurenta mare cu cei de la elefant.ro pe domeniul cartilor. Ambele magazine sunt librarii online geniale, doar ca libris.ro ofera si transport gratuit oriunde in tara, indiferent de valoarea comenzii, in timp ce elefant.ro are o taxa de 6-7 lei pentru transport.
3. elefant.ro – ei sunt lideri ai sectorului de carte online, doar ca nu stiu in ce masura vor putea veni cu lucruri noi, din moment ce aproape in fiecare saptamana au cate o campanie de reduceri. Sigur, vor avea reduceri faine cu siguranta, insa nu stiu in ce masura nu s-a saturat lumea de promotiile lor. S-ar putea ca pe sectorul de haine, jucarii si parfumuri sa prindeti oferte bune;

Personal, magazinele de mai sus sunt singurele pe care o sa le verific. De alte produse decat cele comercializate de ei nu am nevoie, deci n-are rost sa pierd timp pe site-urile altora:

Update:
1) Ikea Bucuresti va organiza un weekend al reducerilor pe 28-29 noiembrie in magazinul din Baneasa. Daca sunteti din Bucuresti sau din apropiere, n-ar strica o vizita;
2) Nu neaparat de BF, dar vad la Radu ca si Altex si F64.ro vor avea promotii in zilele urmatoare, in perioada 21-22 octombrie, respectiv 24-26 octombrie. Asta apropo de ce ziceam de reduceri cu cateva randuri mai sus, mai ales la F64.ro, care oganizeaza “Black Friday Pro”.Black-Friday-2014

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..