Apartamente Sibiu: cum a evoluat piata imobiliara

Anul 2008 pare sa fie atat de indepartat deja. Pentru cei implicati in piata imobiliara, a fost anul celei mai scumpe lectii din lume, intrucat a aratat tuturor cum valoarea unei locuinte poate scadea cateva zeci de mii de Euro in decurs de cateva saptamani. Criza financiara globala a afectat sectorul imobiliar in toate segmentele lui, atat in randul celor cu 1-2 apartamente de vanzare sau de inchiriat, cat si pe dezvoltatori, care au simtit pe propria piele ce inseamna sa investeasca milioane de Euro, iar ansamblurile sa nu fie terminate din lipsa de fonduri sau sa ramana goale.

Daca vorbim de apartamente in Sibiu, dezvoltatorii imobiliari din zona au inteles ca, in parte, si ei au avut o parte din vina si au inteles ca, pe fondul puterii relativ reduse de cumparare a tinerilor, cheia succesului nu consta in proiecte mici cu marja de profit mare, ci in proiecte multiple, cu o marja de profit moderata, astfel incat pretul proiectelor imobiliare sa fie mai apropiat de puterea de cumparare a tinerilor.
apartamente sibiu

Astfel, spre deosebire de Cluj, locul cu cele mai scumpe locuinte din Romania, pretul locuintelor din SibiuĀ  a rams constant in ultima perioada, mai ales ca au inceput sa construiasca proiecte imobiliare mai multi dezvoltatori, marindu-se astfel oferta de locuinte noi. Cele mai multe apartamente din Sibiu, mai ales dintre cele noi si construite de dezvoltatori profesionisti, cum sunt cele din proiectul Herman Residence, au preturi accesibile, cuprinse intre 24000 de Euro (atat cat costa o garsoniera de 36 de metri patrati, cu tot cu balcon) si aproape 50,000 de Euro, atat cat costa o locuinta de 83 de metri patrati, cu 2 balcoane si toate facilitatile.

Tinand cont ca Sibiul este in continua dezvoltare, ca din ce mai multi studenti aleg acest oras in detrimentul unor centre universitare mai mari, dar si ca nu este un oras aglomerat, investitia in unul sau mai multe apartamente este o decizie inteleapta, atat din perspectiva unei investitii in vederea inchirierii, cat si din perspectiva intemeierii unei familii.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..