Apa ingrasa? NU!


Am avut o cautare ciudata pe blog zilele acestea. O persoana a ajuns pe aceste pagini incercand sa afle daca apa ingrasa. Pe scurt, nu, apa nu ingrasa, intrucat nu are valoare calorica si nici nu ofera energie. In schimb, apa este lichidul esential al vietii, recomandarile oficiale fiind acelea de a consuma cel putin 2 litri de apa pe zi, pentru a se evita probleme renale si alte complicatii.

Atentie, totusi, la apele cu arome sau apele tonice, caci acestea contin carbohidrati, nu multi, ce-i drept, dar care se aduna. Altfel, puteti consuma apa minerala, plata sau de la robinet in orice cantitati (fara a se face exces, caci puteti deranja balanta de electroliti), intrucat nu exista pericolul unor calorii ascunse.

Chiar daca consumul de apa se vede pe cantar, cele cateva sute de grame in plus pot fi excretate oricand prin sistemul renal si in niciun caz nu sunt asociate cu tesut adipos, in speta cu grasime.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..