Aerofagie – ce este si cum puteti scapa de ea


Ce intelegem prin aerofagie? Inghitirea de aer. Desi pare un lucru iesit din comun, ne lovim de el zilnic, mai ales ca aerofagia este asociata cu mestecatul de guma, inghitirea rapida a hranei sau a multor bauturi carbogazoase, precum si cu utilizarea protezelor. Aceasta problema mai este provocata si de catre fumat, mancatul excesiv de dulciuri sau de folosirea excesiva a gumei de mestecat.

Problema cu aerofagia e faptul ca aerul inghitit este adesea intr-o cantitate destul de mare, astfel ca poate provoca balonare sau distensie abdominala. Aerul care ajunge in stomac este transmis mai departe in 2 moduri:
1) inapoi prin esofag, lucru care duce la aparitia eructiilor;
2) este transmis mai departe in intestinul subtire si mai apoi in intestinul gros, lucru care duce la aparitia flatulentelor;

Persoanele care se baloneaza relativ usor sunt cele mai predispuse la aerofagie. Tocmai de aceea, lor li se recomanda ca pe cat posibil, sa consume cat mai rar dulciuri sau bauturi carbogazoase de orice fel.

Am lasat la sfarsit o alta cauza a acestei probleme, anume consumul excesiv de cafea. Aceasta problema este asociata cu stari anxioase, de agitatie, in care oamenii tind sa inghita aer fara sa isi dea seama. Totusi, se poate scapa foarte usor de problema inghititului aerului prin renuntarea la bauturile bazate pe cofeina (lucru care duce la scadea intensitatii starilor de agitatie).

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..