Acte necesare cazier judiciar pentru persoana fizica – ce trebuie sa stiti

Daca aveti nevoie de cazierul judiciar, atunci trebuie sa stiti ca exista o lista de acte necesare, precum si o serie de reglementari. Trebuie mentionat faptul ca regulile pot fi diferite in unele judete, insa in principiu, atat timp cat va duceti la o sectie de Politie de pe raza localitatii de nastere, puneti obtine cazierul judiciar pe loc, iar in cazul in care nu sunteti nascut in localitatea respectiva, aproximativ 1-3 zile lucratoare.Acum, certificatul de cazier judiciar poate fi cerut atat de persoane fizice, cat si de persoane juridice, iar actele difera de la caz la caz:

a) cazier judiciar pentru persoana fizica: aveti nevoie de o adeverinta care se completeaza pe loc, de un act de identitate valid, de un timbru de 2 lei. De asemenea, trebuie sa platiti 10 RON, iar chitanta trebuie prezentata la ghiseul unde se face cererea.

b) pentru persoana juridica: la fel, aveti nevoie de un timbru in valoare de 2 lei, chitanta care sa ateste plata sumei de 10 lei, o copie xerox dupa CUI (certificatul unic de inregistrare) si un certificat constatator de la registul comertului.

In ambele cazuri, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru juridice, cererile pentru eliberarea cazierului judiciar pot fi depuse si de catre o alta persoana decat titularul, caz in care au nevoie de o procura notariala care sa ateste dreptul de a face cererea in numele persoanei de drept si, dupa caz, si de eliberare, in cazul in care certificatul de cazier judiciar nu poate fi eliberat pe loc.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2017 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..