4 Exercitii cardio pe care le puteti face fara echipament

Activitatea aerobica este definita ca fiind orice activitate in care ritmul batailor inimii este mentinut la un nivel mai mare de 120 de batai pe minut si in care eliberarea de energie la nivel celular se face in prezenta oxigenului. De regual, prin exercitii cardio/erobice intelegem gimnastica ritmica si Zumba, dar si activitati sustinute precum alergatul, urcatul de scari, sau mersul pe jos cu o viteza mai mare decat cea normala.

Pentru acest articol mi-am propus sa va prezint 4 exercitii cardio pe care oricine le poate executa fara sa trebuiasca sa mearga la sala si fara echipament special, singura conditie de succes fiind prezenta vointei si a motivatiei. Inainte de a descrie modul in care eu prefer sa consum calorii, trebuie sa specific ca aceste exercitii pot fi facute numai de catre persoanele sanatoase, motiv pentru care va recomand ca inainte de a va apuca de ele sa va faceti un consult medical complet.

1. Alergatul/Jogging-ul

Oricine poate alerga pe anumite distante. Eu, una, prefer sa-mi urmaresc consumul de calorii, cat si distanta parcursa folosind aplicatia Sports Tracker (disponibila gratuit in Google Play pentru dispozitivele Android). O persoana obisnuita care alearga cu aproximativ 8-9 kilometri pe ora consuma aproximativ 300-350 de calorii la fiecare jumatate de ora, in functie si de denivelarile parcurse, dar si de greutate. E important sa alergati macar 15 minute in continuu, astfel incat organismul sa goleasca rezervele de glicogen si corpul sa inceapa sa arda din grasime. De preferinta, ar trebui sa alergati fie dimineata de vreme pe stomacul gol (atunci cand rezervele de glicogen sunt goale si corpul poate incepe sa arda grasimi mult mai repede), fie seara, la vreo ora dupa ultima masa a zilei, tocmai pentru a consuma caloriile provenite din mancare si pentru a lasa corpul sa arda grasimi peste noapte. Daca vreti sa faceti din alergat un hobby, gasiti echipamente si accesorii profesionale aici.
alergat

2. Urcatul de scari

Poate cea mai urata forma de exercitiu aerobic, dar tot odata si cea mai eficienta. De ce? Pentru ca trebuie sa impingem greutatea propriului corp la fiecare pas, lucru care nu se intampla in cazul alergatului. E o activitate extrem de intensa, la care foarte putine fete rezista. Avantajul urcatului pe scari e faptul ca nu trebuie sa va deplasati decat in scara blocului, deci nu conteaza conditiile atmosferice.  40 de minute de urcat si de coborat pe scari ar trebui sa fie de ajuns pentru oricine.

3. Circuite de exercitii doar cu greutatea corpului

Flotari, fandari, sarituri pe ambele picioare, miscari de box cu umbra si alte exercitii derivate sunt ideale pentru cei care nu vor sa iasa din confortul propriei case. Eventual, puteti urmari pe youtube antrenamente de tae bo si executa in acelasi timp cu cei din clipuri. Ce-i drep, nu veti arde la fel de multe calorii ca in cazul primelor 2 exercitii, insa pentru un incepator si astfel de exercitii sunt foarte eficiente.

4. Sarituri cu coarda

Folosite indeosebi de boxeri, sariturile cu coarda va vor pompa coapsele si va vor ajuta sa ardeti grasimea de pe solduri si fese. Sunt destul de grele pentru ca trebuie sa impingeti greutatea intregului corp de fiecare data si in acelasi timp, sa va si sincronizati sariturile cu coarda in sine.  Aveti totusi nevoie de destul de mult spatiu pentru a face acest exercitiu, motiv pentru care e recomandat sa va luati coarda in parc.

Imi dai un share, te rog?

Recent Articles

Da-ti cu parerea!

© 2018 Super Evi. Toate drepturile rezervate. Articolele de pe acest site nu pot fi preluate in niciun fel fara acordul scris al autorului. In caz contrar, se va recurge la toate mijloacele legal pentru inlaturarea continutului copiat..